Matis catre Florea: “le punea colegilor cărămizi şi pietre în genţi, le lega gențile de spătarele scaunelor“…

Ieri am publicat materialul – REVOLTA! Cativa politisti locali au reclamat la DNA fapte penale comise de Florea, Maior si Matis! -, iar astazi a sosit si scrisoarea deschisa a sefului Raul Dacian Matis, unul dintre cei acuzati si denuntati la DNA.

Speram ca nu a folosit orele de program pentru se plange, ca la gradinita, primarului prin aceasta stupida si puerila scrisoare, in care, intr-o mainiera socialisto-comunista, probabil din cauza urmelor din trecutul de sereist, acuza unul dintre subordonati cu diverse fapte de toata jena, de genul “le punea sare în paharul cu băutură, turna apă sau vin pe scaunele colegilor pentru a se uda și câte și mai câte. Mai mult, pe perioada cursului efectuat la Gheorgheni, le punea colegilor cărămizi şi pietre în genţi, le lega gențile de spătarele scaunelor, lipea dopul flacoanelor pentru apă cu adezivi etc”.

Il mai paraste la sefu’ Florea si ca a purtat un tricou pe care scria “Fara penali in functii publice” 😉 Va dati seama cum se simte saracul primar cand aude si crede ca de fapt e un mesaj in care i se cere iar demisia, el fiind cercetat penal in mai multe dosare si ocupa o functie destul de publica.

Hai ca nu va mai tinem, va redam scrisoarea integral, sa aveti de ce rade in seara asta la un ceai cu prietenii 🙂

“În atenția domnului primar al municipiului Târgu Mureș, 
dr. Dorin Florea – Domnule primar, 
Noi, cadrele Direcției Poliția Locală Târgu Mureș, ne delimităm și ne dezicem de polițiștii locali Florea Florin, Pop Veronica, Suciu Monica și Pop Petru (n.n. cei patru dizidenți) care creează stări de tensiune la nivelul întregului colectiv prin atitudinea lor. Aceștia ne înregistrează și ne filmează în timpul serviciului, fac plângeri și amenință cu plângeri la diverse instituții ale statului, astfel încât în loc să ne desfășurăm activitatea în condiții optime, ne simțim în permanență urmăriți și hărțuiți.
Ne-am săturat să fim asociați cu acești polițiști locali care nu fac onoare nici statutului de funcționar public, nici celui de polițist local.
Vă rugăm să luați măsurile necesare și să-i mutați în alte direcții ale Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pentru că noi nu mai dorim să lucrăm cu aceste persoane. 
Mai mult, o serie de membri ai grupei conduse de dl. Florea Florin pot depune, oricând, mărturie că relațiile cu actuala conducere și ceilalți colegi sunt cât se poate de firești și de armonioase. 
– în luna august, a anului trecut, dl. Florin Florea a purtat tricoul cu inscripția „Fără penali în funcții publice” în timpul programului de lucru, nu numai în timpul liber, fără a ține cont de Legea 155/2010 – a Poliției Locale, care în art 21, alin (2), lit. f) stipulează că polițistului local îi este interzis să exercite activităţi de natură să lezeze onoarea şi demnitatea poliţistului local sau a instituţiei din care face parte.
– la data de 01.04.2019 – și nu este o glumă – dl. Florea Florin, îl informează pe domnul primar al municipiului Târgu Mureș, cu nonșalanță, că refuză să execute o decizie dată de directorul Poliției Locale, deoarece o consideră, nici mai mult, nici mai puțin, decât ilegală. Este vorba despre o decizie privind constituirea unui grup de lucru în Valea Rece, din care face parte și el, similar deciziei date în octombrie 2018 de fostul director, pe care dl. Florea Florin, cu toate că era cuprins în acest colectiv și la vremea respectivă, nu a găsit-o ilegală. 
– dl. Florea Florin ar trebui să povestească opiniei publice cum, în decursul timpului, cu prilejul diferitelor mese festive organizate de colectivul Poliției Locale, pentru a-și bate joc de colegii lui, le punea sare în paharul cu băutură, turna apă sau vin pe scaunele colegilor pentru a se uda și câte și mai câte. Mai mult, pe perioada cursului efectuat la Gheorgheni, le punea colegilor cărămizi şi pietre în genţi, le lega gențile de spătarele scaunelor, lipea dopul flacoanelor pentru apă cu adezivi etc. Mărturiile polițiștilor locali abundă în sensul celor arătate.
-dl. Florea Florin, în perioada în care se afla în concediu medical, în realitate se plimba prin județ pentru rezolvarea unor probleme, nu știm dacă de natură personală sau sindicală, dar există martori care l-au văzut într-un municipiu din județul Mureș.
Și-acum, dl. Florea Florin, într-un acces de furie generat de faptul că nu a ajuns pe o funcție promisă de o conducere anterioară, pentru că altă explicație nu găsim – și există mărturii ale polițiștilor locali și în acest sens – se erijează în marele luptător al drepturilor și libertăților colegilor săi, sub umbrela unui oarecare sindicat. Ne întrebăm dacă cei din conducerea centrală a sindicatului cunosc toate aceste aspecte. Dacă nu, îi invităm să stea de vorbă cu peste 100 de polițiști locali din Târgu Mureș, ca să-și formeze o părere și din altă perspectivă.
Se poate și ca dl. Florea Florin să fie doar marioneta unui păpușar care are tot interesul ca Poliția Locală Târgu Mureș să fie maculată și terfelită, pusă la zid fără niciun drept de apel. Colegii dânsului au depus și depun în continuare eforturi susținute pentru a câștiga respectul târgumureșenilor și chiar dacă nu au fost perfecți, în toate situațiile, buna credință în rezolvarea sarcinilor de serviciu și orientarea către cetățeni ar trebui să-i absolve de vina unor eventuale greșeli inerente oricărei activități, pentru că numai cel care nu muncește nu are nicio șansă să greșească. 
Domnule Florin Florea, vă rugăm să lăsați polițiștii locali să-și desfășoare activitatea în condiții normale, așa cum își doresc. 
Raul Matiș
Dir. executiv
Direcția Poliția Locală Târgu Mureș”

APLAUZE!

MS /  Foto: colaj