In urma presiunilor, nu au mai rezistat si…

Patru polițiști locali Florin Florea, Petru Pop, Simona Monica Suciu și Veronica Pop i-au reclamat la DNA și la Parchetele mureșene pe primarul Dorin Florea, pe consilierul personal al acestuia Claudiu Sergiu Maior și pe actualul șef al Poliției Locale Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș, conform dezvaluirilor facute de msnews.ro.

FLOREA DORIN a fost reclamat că a dispus angajarea lui Petru Oprișor la Poliția Locală, pentru a beneficia de sporuri, normă de hrană mărită și diurnă, deși acesta este… șoferul său (!) și nu polițist local.

MAIOR SERGIU CLAUDIU a fost reclamat pentru că a procedat la fel ca Șefu’ (cum i se adresează primarului): adică și-a angajat șoferul, pe Ioan Demian la Poliția Locală Târgu Mureș, din aceleași raționamente. MSC mai este reclamat si pentru că în anul 2016, pe când era viceprimar, a condiționat acordarea normei de hrană a polițiștilor locali de mutarea conturilor bancare ale acestora de la BRD la Bancpost. Însă nu la orice agenție Bancpost, ci la sucursala de pe Bulevardul 1848, unde director era tocmai soția sa, Raluca Maior (acum translatată pe baza competențelor, negreșit, în funcția de director economic a operatorului de apă-canal Aquaserv, aflat sub controlul municipalității, acționar majoritar al firmei).

MATIS RAUL DACIAN, actualul șef al Poliției Locale, a fost reclamat pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și instigare la fals, în urma solicitării către un polițist local să înlocuiască pe un proces verbal de contravenție numele contravenientului cu numele său (că plătește el amenda), pentru că respectivul îi oferea gratuit servicii de depanare PC. Polițistul a refuzat și a intrat și el în grupul indezirabililor.

Citeste mai mult pe msnews.ro /  Foto: colaj