Dumnezeu să te odihnească în pace, căci pentru pace te-ai jertfit!

Se împlinesc 10 ani de la sacrificiul suprem al maiorului erou (pm) Tiberius-Marcel Petre, mureșeanul care şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă în sprijinul unei subunităţi aliate atacate de insurgenţi în teatrul de operaţii din Afganistan.

Căpitanul Petre Tiberius, originar din Iernut, judetul Mures, comandantul Detaşamentului Operaţional Alfa 112 “Phantoms”, a căzut în luptă pe 3 Aprilie 2009.

“Când a aflat că aliaţii au fost încercuiţi de insurgenţi a decis că el este cel care trebuie să acţioneze primul, a adunat echipa şi a pornit înspre zonă.” – a declarat unul dintre camarazi.

“A căzut ca un erou, ca un bărbat, pentru a-i salva pe alţii si făcând ceea ce-i plăcea atât de mult – meseria. A făcut sacrificiul suprem convins fiind că prin aceasta soţia, fetiţa, mama şi familia lui, să trăiască într-o lume mai bună şi mai sigură.” – a spus un alt camarad al eroului Petre Tiberius.

Pentru faptele sale de eroism, căpitanul Petre Tiberius a fost avansat la gradul de maior şi decorat prin ordin prezidenţial cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, cu însemn de război.