A câștigat prima bătălie…

Instanţa supremă a admis miercuri plângerea fostei şefe a DNA şi a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

”A admis contestaţia pe care am formulat-o şi s-a dispus revocarea măsurii controlului judiciar. Nu comentez decizia. Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală. Am arătat în contestaţie toate motivele de nelegalitate şi de netemeinicie. O să vedem motivarea”, le-a spus Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor, după ce a participat la citirea hotărârii în sala de judecată.

Ea a arătat că au fost revocate toate măsurile dispuse în cadrul controlului judiciar. ”Acum pot să părăsesc şi ţara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate măsurile şi mi s-a admis contestaţia”, a adăugat ea.

Kovesi a fost întrebată în legătură cu acuzațiile de poliție politică lansate la adresa procurorului general Augustin Lazăr, acuzații negate de acesta și dezmințite chiar de membri ai Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și dacă există o legătură între aceste acuzații și dosarul în care ea a fost inculpat.

“Bineînțeles. Și mai sunt și alți procurori care sunt atacați zilnic și alți judecători care sunt atacați zilnic pentru că și-au făcut treaba. Cu toții trecem prin aceste campanii pentru că ne-am făcut treaba și pentru că unii vor să fure liniștiți în continuare și noi i-am împiedicat. Întotdeauna încerci să ataci șefii sau pe cei care sunt cei mai vizibili în spațiul public pentru a da un semnal celorlalți.

În sistem sunt mulți procurori și judecători curajoși, deci nu avem de ce să ne temem. Se va dovedi în timp că toate aceste acuzații care au fost făcute cu privire la noi, la procurori, la judecători, nu sunt fondate”, a spus ea.