După ce că ei nu sunt în stare sa construiască nimic…

In timp ce în Tirgu Mures, cercetați penal pentru fapte de corupție organizează campanii mincinoase de strângeri de semnături (vezi aici), iar ceilalți tipăresc milioane de ziare la fel de mincinoase (vezi aici), alții, PRIVAȚI fiind, construiesc spitale în locul lor.. .


Fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” – ascociație care construieşte un spital pentru copiii bolnavi de cancer – Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, acuză Ministerul Finanțelor și ANAF de un atac ”atac în stil mafiot” la adresa ONG-urilor.

Oana Gheorghiu spune că ministrul Eugen Teodorovici a adoptat un ordin prin care ONG-urile trebuie să depună o declarație electronică, document care nu există însă și, ca atare, nu poate fi completat.

”A început atacul direct la ONG uri. Un atac în stil mafiot: ești obligat să îndeplinești reguli care nu pot fi îndeplinite. Un atac care poate bloca SPITALUL, pe care 250.000 de oameni îl construiesc.

Ministrul Eugen Teodorovici, a dat, pe 15 martie, fără respectarea termenului legal de dezbatere publică, un ordin abuziv, prin care ONG-urile trebuie să îndeplinească o procedură birocratică: să depună, iar și iar, documente pe care le-au mai depus la ANAF, să facă dovada că nu au datorii la stat (deși ANAF are toate situțiile la îndemâna și-ți blochează imediat conturile în caz ca n-ai plătit la timp) și, cireașa de pe tort, să declare pe propria răspundere că fac ce zic că fac, ca și cum din start se prezumă că ong urile una zic și alta fac.” spune Oana Gheorghiu pe Facebook.

Spitalul de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică – un proiect al Asociației Dăruiește Viață – va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România şi va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti.

Pacienţii vor avea acces la toate specialităţile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc).

Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii bolnavi de cancer, dar şi efectuarea a peste 9.600 de intervenţii chirurgicale oncologice şi non-oncologice.