O fituica-ziar electoral, de la Partidul Socialist Democrat, tipărită în aproximativ cinci milioane de exemplare, este distribuită în aceste zile de angajații Posta Romana, se pare, la pachet cu pensia.

Se pare că aceasta ar conține o serie de minciuni, că doar nu poate sa fie vorba de realizări dacă vorbim de PSD.

Ziare.com a cerut oficial, in baza Legii 544/2001, Companiei Nationale Posta Romana sa spuna daca informatia este reala, care este baza legala a acestei activitati, daca exista un contract semnat cu PSD si care sunt costurile.

In raspunsul primit in foarte scurt timp la redactie, Compartimentul Comunicare precizeaza mai intai ca “Posta Romana este companie cu actionariat majoritar de stat, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, si NU ESTE INSTITUTIE PUBLICA FINANTATA DIN BANI PUBLICI”.
“Activitatea operatorului national de servicii postale se deruleaza in concordanta cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr.13/2013 privind serviciile postale, cu modificarile si completarile ulterioare, si SE SUSTINE DIN BUGETUL PROPRIU.

Posta Romana distribuie materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui CONTRACT COMERCIAL PLATIT. Modalitatea de distributie este stipulata in contractul dintre parti si este specifica serviciului POSTMESAGER PLUS. Valoarea contractului este de 925.000 lei care au fost deja virati companiei”, se mai arata in raspunsul oficial primit la redactie.

Având în vedere ca 1000 bucăți de ziare distribuite prin Posta Romana costa 179 lei, reiese ca numărul de fițuici este de circa 5 milioane.

Sursa: ziare.com / Foto: colaj