Bărbatul a întărâtat un urs și acesta l-a omorât! Acum, fetițele au nevoie de ajutor…

Părăsite de mamă, două fetițe din satul Crișeni, din județul vecin, au rămas orfane, după ce tatăl lor, care le creștea singur, a fost atacat de o ursoaică în urmă cu o săptămână.

Bărbatul a întărâtat animalul când i-a aruncat cu lemne în bârlog, să afle dacă este liber sau nu. Copilele de 9 şi 12 ani sunt crescute acum de bunici. Iar vecinii și autoritățile din județ au făcut chetă să le ajute.

Nu ştiu cum va fi fără tată, că ne lipseşte. Era un om bun, îi păsa de noi şi ne iubea, spune Timea.

Ea și sora ei mai mică au rămas și fără tată acum o săptămână. Cu greu au acceptat că cel care le purta de grijă a fost ucis în pădure, de un urs.

Pentru ele mama nu mai există de 6 ani. A plecat cu un bărbat şi nu a mai dat niciun semn.

Tatăl lucra cu ziua, era gonaci când se organiza câte o vânătoare. Nu se temea de animalele pădurii, nici de urşi.

O ursoaică însă l-a rănit mortal. Acum, fetele vor fi crescute de bunici iar singurul lor venit va fi pensia batrânului.

Povestea morții lui Ianoş şi a copilelor rămase fără tată a înduioşat mulţi oameni care le-au trimis haine şi jucării.

Acum, Consiliul Județean Harghita face apel către oameni să ajute familia victimei, pentru că două fetițe au rămas fără tată.
“Două fetițe au rămas fără tată, deoarece în țara asta e mai importantă viața ursului decât cea a omului! Având în vedere acestea, este nesemnificativ ce și cum s-a întâmplat. Cel mai important este să ajutăm familia, să colaborăm în interesul lor”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Harghita.
Fetițele nu au condiții minime să poată să învețe și să se joace – în singura lor cameră suflă vântul și nu există grup sanitar.
“Trebuie să îi ajutăm. În momentul de față locuiesc cu bunica, aceasta este casa lor de unde merg la școală și unde au prieteni”, este apelul autorităților județene.
Donațiile se pot face în conturile Asociației pentru Județul Harghita: RO 79 BRDE 210 / SV 065 425 42100.
Autoritățile mai spun că după finalizarea colectei vor reveni cu un material video pentru a arăta pentru ce s-au folosit banii.

MS / Hotnews.ro / Video: TVR / Foto: captura