S-au stins în unul din cele mai grave accidente din ultimii ani…

Un student de 20 de ani din Târgu Mureş a murit într-un accident şocant, produs sâmbătă dimineaţă în centrul oraşului. Tânărul gonea cu peste 200 de kilometri pe oră şi cu farurile stinse, deşi afară era întuneric, spun martorii. Înainte de un sens giratoriu, maşina a lovit o dubă plină cu marfă. Şi şoferul acesteia a murit pe loc.

La ora 5 şi 35 de minute s-a dat alarma. La locul accidentului, salvatorii au găsit piese ale maşinilor împrăştiate pe o rază de sute de metri, dar şi un copac şi un stâlp de electricitate doborâţi la pământ. În autoturisme, ambele victime erau încarcerate.

”Am 30 şi ceva de ani de şoferie, dar aşa ceva nu am văzut”, spune un martor.

La 20 de ani, Andrei Ştefan a murit pe loc în impact. Era student în Cluj şi venise acasă de doar câteva ore. Părinţilor le-a spus că iese în oraş. Înainte de un sens giratoriu, a intrat cu maşina într-o dubă de marfă. Martorii spun că acul vitezometrului s-a oprit la 215 kilometri pe oră.

”După câte am înţeles, avea şi farurile stinse. Şi dacă îl vedea, vă daţi seama, la viteza aia, cât îi trebuie, 3 secunde”, declară un martor.

RAMONA VARODI, purtător de cuvânt IPJ Mureş: Cauza probabilă principală a producerii accidentului ar fi neacordare prioritate de trecere la efectuarea virajului la stânga, iar ca şi cauză secundară, viteza excesivă.

Cealaltă victimă a lăsat în urma doi copii orfani. Condoleante familiei…

Un bărbat de 42 de ani se afla la volanul dubei pline cu marfă. Se îndrepta spre piaţă, ca să-şi vândă produsele. Nici el nu a mai putut fi salvat. Doi copii au rămas orfani.

Update: Aparținători nu doresc publicarea numelui sau mai multe detalii. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Liniște familiei în aceste dureroase momente. 

”O femeie care il cunostea spune că venea la piata de legume en gros. Avea magazin in localitate”, declară un localnic.

“Pacat, mare pacat, soferu dubitei era insurat, are 2 baieti de (12 si de 13 ani ), a fost un om bun, familist, un sot iubitor si un tata devotat, muncitor, respectos si cinstit. Mergea dupa marfa, el are un magazin micut mixt in sat, tot satul este socat de cele intimplate, suntem cu totii alaturi de familia lui .Condoleante familiei 😢😭😢, Attila o sa ne lipsesti. Dumnezeu sa te ierte! Suflet bun si nevinovat”.😢😭😢, spune o consăteana.

Este unul dintre cele mai grave accidente produse în Târgu Mureş, în ultimii ani. Andrei Ştefan era cunoscut în oraş drept un baschetbalist de succes.

GEORGE TRIF, fostul antrenor: Când am auzit vestea, mi s-au înmuiat picioarele, mi s-a făcut pielea de găină. Este o foarte mare tragedie. Mi-e milă de părinţi, de fratele lui. A fost la noi în echipă, l-am antrenat atâţia ani.

”Era la Facultatea de Construcţii. Ne întâlneam în Cluj. Şi eram colegi la echipa de baschet a universităţii. Eram cei mai buni prieteni. Mie mi se prea foarte liniştit, dar din câte am înţeles, îi cam plăcea viteza, ca oricărui băiat”, spune un prieten.

Poliţiştii au deschis o anchetă. Sunt voci care spun că tânărul ar fi făcut şi drifturi pe şoseaua pe care şi-a pierdut viaţa.

MS / observator.tv / Foto: colaj captura