E duminica. S-a schimbat ora. Să începem ziua cu zâmbetul pe buze…

Deși nu a avut loc în Mureș, publicam aceasta întâmplare pentru a atrage atenţia că în timp ce este preluat un apel fals, altă persoană aşteaptă să îi fie preluată o urgenţă reală.

Viaţa bate filmul! Celebrele personaje Celentano şi Firicel, interpretate cu succes de actorii Adrian Văncică şi Toma Cuzin, pot fi cu uşurinţă asimilate în viaţa reală.

Joi seară, la ora 21.45, apel pe 112: incendiu la o casă pe Bulevadul Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu. Datele apelantului au fost insuficiente, pentru că apelul s-a întrerupt. Într-o astfel de situaţie nu rişti, aşa că au fost alertate echipajele de intervenţie şi imediat, către locul cu pricina, şi-au început deplasarea două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Surpriza a fost că pe bulevard nu se vedea fum, nu se vedeau flăcări, nici urmă de incendiu. În zadar dispecerul încerca să contacteze apelantul, pentru că nu mai răspundea nimeni. Echipajele opresc lângă doi trecători care se deplasau agale şi puţin legănat.

Altă surpriză: unul dintre ei era chiar apelantul!

Nu le vom da numele, aşa că o să le zicem fictiv Celentano şi Firicel…

Pompier: – Să trăiţi! Aţi văzut cumva un incendiu pe strada asta!

Celentano: – Normal! E mai în spate. Ca eu am sunat la pompieri!

Pompier: – Ne puteţi indica mai exact locul pentru că nu se vede nimic?

Celentano: – Păi noi eram la cârciumă şi de la masă am văzut că ardea o casă.

Firicel: – Aşa e domnu’ şef! L-am văzut amândoi!”.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului i-au urcat pe cei doi în autospecială şi toată lumea a plecat la cârciuma de unde se vedea incendiul.

„Reconstituire: se aşează Celentano şi cu Firicel la masă, exact în aceeaşi poziţie din care văzuseră incendiul. Cum seara era plină de surprize, iată o altă surpriză: incendiul nu se mai vedea! Pe principiul 《Bă eşti prost?》, 《Bă eşti nebun?》, Celentano şi Firicel se uitau miraţi unul la altul. (…) Acum Celentano şi Firicel trebuiau s-o dreagă cumva”, mai spune Florin Chisim, care redă discuţia dintre cei doi bărbaţi care „au văzut” incendiul, în timp ce erau la cârciumă/

„- Domn’ şef poate s-a stins!

– Aşa e domn’ şef! Poate s-a stins! Că noi am sunat la pompieri şi am plecat!”.

Cei doi bărbaţi au fost amendaţi pentru că au pus pe drum în mod nejustificat autorităţile.

Sursa: ISU Gorj / Foto: colaj