Elevii sunt invitați să participe la un concurs cu premii, pe teme ecologice…

Radio Tg.Mureș reeditează acțiunea civică ”Împreună curățăm” de ecologizare a malului râului Mureș. Radio Tîrgu Mureș nu doar informează, ci trece la fapte. Peste mai puțin de o lună, în 14 aprilie, putem face împreună un pas pentru un mediu mai sănătos.

Organizațiile civice, intituțiile, firmele, presa mureșeană și cetățenii cu spirit civic sunt așteptați pe malul Mureșului, la ”Bac”, de la ora 11.00, pentru a primi mănușile de protecție, sacii menajeri necesari acțiunii de ecologizare. Vor fi asigurate pentru transport rutier/riveran mașinile și bărcile necesare.

Ni se alătură în această acțiune cotidianele Punctul și Népújság, Radio Gaga și Televiziunea Maghiară Erdélyi, dar lista rămâne deschisă pentru toate instituțiile media care vor să sprijine inițiativa.

Si anul acesta vor fi organizate la fața locului evenimente tematice. Vă invităm să vă alăturați inițiativei noastre și să ne mobilizam pentru a participa la ecologizarea malulului râului Mureș.

În cadrul evenimentului elevii sunt invitați să participe la un concurs cu premii, pe teme ecologice,pe mai multe categorii de vârstă.

Termenul limită de predare a lucrărilor prin poștă, în plic, la sediul Radio Tg.Mureș, Bdul. 1 Decembrie 1918, nr. 109, este 12 aprilie.

CATEGORII CONCURS

• Categoria IElevii din clasele pregătitoare și ciclul primar vor trebui să realizeze un desen pe tema: Natura strigă S.O.S. (Desenele pot conține animale sau plante.)

Cerințe: Creațiile pot fi făcute individual sau în echipă. Desenul va fi realizat doar manual cu creioane colorate, cariocă, tempera, cretă etc. Pe spatele desenului se va trece numele elevului/elevilor, numele învățătoarei și al școlii, precum și datele de contact: număr de telefon, email etc.

Formatul de lucru: Foaie A/3-as

Creațiile artistice vor fi jurizate de un juriu format din trei membri. Cele mai bune trei creații vor fi premiate cu premii oferite de jatszma.ro. Desenele vor fi expuse pe malul râului Mureș, în data de 14 aprilie 2019 – în ziua desfășurării evenimentului „Împreună curățăm”.

• Categoria II: Elevii de gimnaziu trebuie să realizeze un glob pământesc din fluturași sau/și afișe publicitare.

Cerințe: Globul pământesc va trebui să semene cu cel folosit în școli, la orele de geografie. Acesta trebuie așezat pe un suport realizat din PET-uri, din plastic sau alte deșeuri/materiale reciclabile. Numele copilului/copiilor care a/au realizat globul pământesc se va/vor trece pe o etichetă, lipită pe suport. Tot aici se vor trece vârsta copiilor, adresa de e-mail, numărul de telefon, și numele unității de învățământ.

Participantul sau grupul de participanți au dreptul să participe cu o singură creație. Creația se va realiza exclusiv prin lucru manual (ex. afișe, fluturași, lipici biodegradabil dacă este posibil, creioane, carioci și vopsele tempera bioetc.).

Lucrările primite vor fi expuse pe malul râului Mureș, în 14 aprilie 2019, pe tot parcursul acțiunii de ecologizare care va avea loc aici. Creațiile vor fi jurizate de un juriu format din trei membri. Cele mai bune trei creații vor fi premiate cu premii oferite de magazinul PAPIRUS și de ECOLECT Mureș

• Categoria III: Liceenii pot participa la concurs cu o bicicletă construită din peturi.

Cerințe: Creațiile trebuie realizate individual sau în echipă.

Bicicleta poate fi construită din peturi și alte materiale refolosibile și trebuie să fie fixată pe un suport stabil. Numele elevului/elevilor care au realizat și predat lucrarea precum și al intituției de învățământ se vor trece pe o etichetă lipită pe suport. La construcția bicicletei, care trebuie realizată exclusiv manual, se pot înscrie echipe formate din cel mult 3 persoane.

Bicicletele vor fi expuse malul râului Mureș, în 14 aprilie 2019, pe tot parcursul acțiunii de ecologizare care va avea loc aici. Creațiile vor fi jurizate de un juriu format din trei membri. Cele mai bune trei creații vor fi premiate cu premii oferite de organizatorii festivalului VIBE și de magazinul Easy rider.

Sursa: RTM – Virgil Natea /Rakoczi Kinga /  Foto: Radio Tg.Mures / Szasz Attila