Astăzi, la sediul BEC, cel mai tînăr candidat pentru europarlamentarele din Romania, a mers sa isi depuna candidatura din partea POL Tirgu Mures.  Întrebat de jurnaliștii prezenti la sediul BEC unde sunt cutiile cu listele de semnaturi, Andrei Chebutiu le-a aratat dosarele cerute de lege, care “contineau si cateva liste de semnaturi, cam cite se cer in Olanda sau alte state dezvoltate, cu democratie occidentala functională”, scrie Dan Masca, presedintele partidului.

Nascut in 1996, dar pus sa dea declaratie ca nu a colaborat cu securitatea de dinainte de 1989… 

“Normal ca nu o sa fim lasati sa concuram, dar un cetatean, care nu este in parlamemtul ROMANIEI, poate sa schimbe o lege, doar atunci cind acea lege se aplica. Legea alegerilor europarlamentare se aplica cam o data la 5 ani, deci acum este incercam sa o schimbam, aratind ca prevederile ei sunt antidemocratice, anti UE etc.

Aseara rideam cu el la sedinta noastra saptaminala, deoarece este pus un tinar nascut in 1996 sa dea declaratie pe propria raspundere ca nu a colaborat cu securitatea de dinainte de 1989. 

De data aceasta, daca reusim sa ridicam exceptia, sansele ca partide din afara parlamentului, la fel ca in cazul legii partidelor in 2015, sa cistige la CCR sunt mari, deoarece  in 2017, cind CCRul a spus ca este constitutional sa ceri 1% semnaturi din lista electorala, de data aceasta, cele 200000 semnaturi, sunt mai mult de 1% cit recomanda maxim COMISIA DE LA VENETIA.

POL nu a respectat stupizeniile de legi electorale de cind a a aparut in piata politica.

La localele din 2016 am concurat doar in 4 comunitati, desi legea spunea minim 75. La parlamentare am depus doar vreo citeva sute semnaturi in loc de maxim 180000. Legea spune ca ne vor radia, dar este pentru prima data de cind traim noi cind avem o astfel de lege cu o astfel de preveder si asteptam cu interes sa ne radieze. 🙂

Spre deosebire de toate celelalte partide, gen USR si PLUS, care sunt la moda acum, POL nu a facut inginerii politice, deoarece daca ajungi sa faci asa ceva, atunci risti sa le faci tot timpul si in toate domeniile. Sigur ca puteam sa formam cu niste oameni de incredere, alt partid, care sa absoarba POL si in acest fel eram curati si uscati si nu ne mai radia nimeni.

Asteptam sa vedem cum vor incerca sa radieze un partid cu alesi in 2 comunitati din cele 4 in care a concurat,” a mai precizat Dan Masca.

MS /  Foto: Andre Chebutiu fb