O explicatie realista referitoare la acest proiect fantasmagoric, fluturat de 20 de ani de primar in fata targumuresenilor, este data de consilierul local Radu Balas. Acesta puncteaza asupra celor responsabili de un asemenea mega proiect, dar si fata de situatia vizibila de disperare in care se afla primarul Dorin Florea, care simte cum ii fuge pamantul de sub picioare si e pe cale sa piarda tot sistemul piramidal construit in interes propriu cu aportul indivizilor ce-l inconjoara.

“Despre primarul Dorin Florea putem spune multe, dar nu că e prost. E chiar deștept. Iar când un om deștept face/scrie/spune prostii, e semn clar că vrea să manipuleze proștii/neinformații/nepăsătorii. Cum naiba mai are tupeul, după 23 de ani de domnie(timp în care și partidele sale au fost la guvernare), să ne spună că trebuie mutată gara și că Dușmanul nu vrea asta? Dar cine e Dușmanul, în opinia sa: UDMR, niște consilieri, oamenii politici, guvernul, toată lumea.

El știe însă că gara o poate muta doar Ministerul Transporturilor, care coordonează SNCFR. Nimeni altcineva nu poate decide asta și cu atât mai puțin primăriile din zona metropolitană. Și mai știe Florea că SNCFR nu va muta gara, pe care tocmai a renovat-o (costurile mutării ar fi de ordinul sutelor de milioane de euro!!!). Dar cheamă orășenii să-și “apere” orașul. Chiar dacă orașul nu e “atacat” de nimeni, decât de incompetența și minciunile primarului.

Florea aplică o rețetă veche de manipulare: inventează un Dușman inexistent și apoi se preface că se luptă cu el. Totul pentru a lua voturi de la proști/neinformați/nepăsători. Un lucru e clar din toate aceste ieșiri concertate din ultima vreme: lui Dorin Florea îi este frică. De multe,”  scrie consilierul pe pagina de facebook.

MS / Foto: colaj / Boncz Istvan‎