Conflictul dintre conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures si angajatii reprezentati de sindicatul Sanitas, a izbucnit in urma unei adrese trimisa catre angajati care ii instiinta ca numarul maxim de zile de concediu de odihna sunt: pana la 5 ani – 20 zile lucratoare, intre 5 si 15 ani – 21 zile lucratoare si peste 15 ani – 25 zile lucratoare.

Pe fondul acestor modificari unilaterale, sindicatul Sanitas Tirgu Mures a transmis urmatorul comunicat:

“Am solicitat astazi conducerii SCJU sa revina, de urgenta, asupra acestei adrese intrucat numarul de zile de concediu de odihna este stipulat in Contractul Individual de Munca al fiecarui salariat. In consecinta, zilele de concediu de odihna de care beneficiati, sunt cele pe transe de vechime, maxim 30 zile, la care se adauga zilele suplimentare conform conditiilor de munca.

In conformitate cu prevederile art. 138 (2) din Legea nr. 62/2011 “ … contractele colective de muncă în sectorul bugetar se negociază, în condiţiile legii, după aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale ordonatorilor de credite, în limitele şi în condiţiile stabilite prin acestea” Astfel bugetul nefiind aprobat la nivelul SCJU Tg. Mures, ne aflam in imposibilitatea de a negocia CCM.

Am incercat prelungirea Contractelor Colective de Munca, am reusit la Spitalul Clinic Judetean Mures, dar la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures organizatia noastra nu mai intruneste conditiile de reprezentativitate, adica nu mai are 50% +1 membri de sindicat din totalul salariatilor unitatii, in consecinta Inspectoratul Teritorial de Munca a respins prelungirea CCM. Daca am fi avut reprezentativitate ati fi beneficiat in continuare de zilele de fidelizare la concediul de odihna.

Asteptam aprobare bugetului pentru a putea incepe negocierea Contractului Colectiv de Munca.

In legatura cu voucherele de vacanta, am intentat procese atat Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures cat si Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Tg. Mures, ele aflandu-se pe rolul instantelor.”

Conducerea spitalului reactioneaza…

„Vina pentru situația în care s-a ajuns aparține în totalitate celor din Sanitas Tîrgu-Mureș care ne-au solicitat să încheiem un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă deși știau că nu mai au reprezentativitate la nivel de unitate. Dacă ne-ar fi informat corect că nu mai au reprezentativitate și am fi chemat toate cele trei sindicate la dialog la ITM pentru încheierea unui Act Adițional la CCM, nu am fi fost în situația actuală când la nivelul SCJU nu avem Contract Colectiv de Muncă”, a declarat pentru agendademures.ro, Claudiu Puiac, managerul SCJUM.

Sursa: Sanitas Tirgu Mures /  Foto: colaj