Cat de corecta vi se pare pedeapsa primita?!….

În completarea comunicatului nr. 246/VIII/3 din 14 martie 2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului POPA DUMITRU, cercetat sub control judiciar, la data faptei referent superior în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (D.G.R.F.P.) Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii martie 2019, cu ocazia unui control ce se desfăşura la o societate comercială, inculpatul Popa Dumitru, în calitatea menţionată mai sus, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000 euro, pentru a favoriza firma respectivă, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecţii fiscale privind activitatea desfăşurată de agentul economic pe ultimii 5 ani.

În acest context, la data de 14 martie 2019, inculpatul a primit în parcarea unui complex comercial de la omul de afaceri suma de 4.700 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În prezenţa avocatului său, inculpatul Popa Dumitru a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Popa Dumitru, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Mureş.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: DNA Mures / Foto: colaj