S-a marit podul si noi nu stim?!

In sedinta CL Tirgu Mures de joi, consilierii locali trebuie sa voteze un proiect privind probarea Devizului General actualizat şi a principalilor indicatori tehnico-economici aferent obiectivului de investiţii „Reparaţie capitală pod peste râul Mureş cu pasaj superior peste linia CF Deda-Tg. Mureş- Str. Călăraşilor”.

Este vorba de actualizarea contractului cu peste un milion de euro, de la 13.585.000 de lei, cat a fost stabilit initial, la 18.396.260 lei. Nu se precizeaza exact care este motivul cresterii cu aproximativ o treime a contractului, dar, asa cum deja s-a implementat ca o practica in contractele cu statul, firma oferteaza un pret, castiga in fata contracandidatilor, iar apoi suplimenteaza suma considerabil fara o noua procedura de licitare.

Din cate stim podul nu s-a marit intre timp si nici numarul de 2,3 muncitori care lucreaza la el. Iata ce spun ei in “expunerea de motive”:

“Urmare a solicitării primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în conformitate cu prevederile art.71 alin. (1) , (2) şi art. 66 pct. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal bugetare şi art. 7 alin. 2 litera b) , din instrucţiunea nr. 2/2018, privind ajustarea preţului contractului de achiziţie publică, emis de Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, s-a procedat la actualizarea devizului general aprobat prin HCL nr. 363/29.11.2018, respectiv s-au actualizat indicatorii tehnico – economici.

În acest sens, propunem spre aprobare indicatorii tehnico – economici rezultaţi în urma actualizării devizului general (anexat), după cum urmează: Valoare totală (inclusiv TVA): 18.396.260 lei, din care, C+M (inclusiv TVA) : 14.405.974 lei.”

MS /  Foto: colaj