Oare si cei cu pensii speciale vor primi?!…

De anul viitor, pensionarii care nu folosesc tichetele de reducere la transportul cu trenul ar putea primi, în schimb, bonuri de masă. Propunerea unor deputați se află deja în Parlament pentru dezbateri. Asociațiile de pensionari o susțin.

Problemele de sănătate specifice vârstei îi împiedică pe mulți pensionari să călătorească. Chiar dacă beneficiază anual de călătorii cu reducere de 50 la sută. Ca să nu rămână cu tichetele nefolosite, mai mulți parlamentari au găsit o soluție pentru astfel de cazuri și vor să o transforme în lege. Ei propun ca pensionarii să primească tichete de masă în locul celor care nu sunt folosite pentru transportul pe calea ferată.

MĂDĂLINA SAMOILĂ, jurnalist TVR: “În expunerea de motive, inițiatorii proiectului spun că, în urma unei analize făcute, s-a constatat că mulţi dintre pensionarii care ajung la o vârstă mai înaintată nu mai folosesc acele tichete de transport, statul plăteşte TVA pentru aceste tichete şi banii rămân pierduţi”.

Asociațiile care reprezintă pensionarii spun că măsura este una benefică.

PREDA NEDELCU, Federația Pensionarilor: “Propunerea a fost făcută de federaţia noastră cu ani în urmă şi repetată în fiecare an. O susţinem şi este în avantajul pensionarilor”.

Dacă propunerea va fi adoptată, pensionarii ar putea primi bonuri de masă în valoare de câteva sute de lei. În țara noastră sunt peste 4,5 milioane de pensionari aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice.

Sursa:tvr / Foto: colaj