A venit primăvara, iar cei care îşi doresc mâncăruri mai uşoare au la îndemână o plantă minune, pe care o găsim zilele acestea în pieţe sau o putem culege din pădure.

Leurda sau usturoiul sălbatic are o mulţime de proprietăţi benefice, spun medicii. Leurda răsare la jumătatea lunii martie şi o puteţi culege din pădure.

Se poate consuma cruda, tăiata mărunt, ulei, sare. Sau dacă nu, ca spanacul şi salata.

Dacă vreţi să faceţi pesto aveţi nevoie de: blender, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, nuci şi puţin parmezan.

Medicii specialişti confirmă calităţile curative ale acestei plante.

Dr. Oana Pop, medic specialist diabetolog: „În uzul intern poate fi utilizată în prevenţie sau chiar în afecţiuni precum bolile cardio-vasculare, hipertensiunea arterială, de asemenea bolile gastro-intestinale. S-a observat că leurda ajută din start să se descarce mai bine bila. Ca şi uz extern, se recomandă în afecţiunile dermatologice. Este contraindicată la femeia lăuză şi, de asemenea, trebuie să fim atenţi la cei care au probleme cu stomacul.”

Odată ce apar florile, frunzele de leurdă nu mai au gust de usturoi.

Sursa: ProTV.ro