Ce spun preoți și medici…

Manifestarea a avut loc sâmbătă în peste 500 de localități din România și Republica Moldova, iar în județul Mureș se desfășoară în toate cele 5 municipii.
”Unic din prima secundă” este sloganul de anul acesta al Marșului care, la Târgu-Mureș, s-a bucurat de o participare generoasă din partea susținătorilor vieții tuturor copilașilor, încă din momentul concepției.

De asemenea, peste 30 de preoți ortodocși și greco-catolici din cele două protopopiate au fost prezenți pentru că mărturia publică este o datorie creștină, spune organizatorul evenimentului preotul Dan Fodor.

Pe lângă problemele de natură morală, avortul este cauza principală a depopulării României și Europei, a precizat pentru RTMsecretarul Protopopiatului Ortodox din Târgu-Mureș, pr. Eugen Cândea.

Viața începe în prima secundă, confirmă știința și tehnica medicală ultraperformantă, spune medicul primar de obstetrică ginecologie din Târgu-Mureș, Caterina Grif.

Marșul pentru Viață de la Târgu-Mureș a avut parte și de o ”surpriză muzicală”, un minirecital al cântăreței Ina Todoran, acum medic rezident ginecolog, și ea susținătoare a vieții.

Această ediție a Marșului s-a bucurat, de altfel, de o participare bogată a tinerilor și copiilor.

Suraa: RTM / Foto: Cristina Bulbescu