La nici două săptămâni de când peste o tonă şi jumătate de carne de mici, infestată cu Salmonella, a fost retrasă din mai multe magazine, acelaşi procesator a anunţat acum că i-a fost livrat un alt lot de carne neconformă pentru pastă de mici.

Din fericire, carnea cu salmonella nu a ajuns pe rafturi. Cei de la firma din Tîrnăveni, județul Mureș, fac zilnic analize la carne şi la toate produsele analizele au ieşit bine, în afara unui lot de carne adusă din Spania, prin intermediul aceluiaşi furnizor.

Carnea a fost distrusă, iar firma a renunţat la furnizor.

A fost vorba de “carne porc lucru”, în total circa 1.000 de kilograme, de la același procesator.

Directorul executiv DSVSA Mureș Sandor Kincses a declarat, în exclusivitate pentru Agenda de Mureș, că probele au fost prelevate vineri de la lotul cu pricina, iar luni rezultatul a confirmat existența salmonellei în două din cinci probe.

“După problemele depistate la carnea de mici, ei sunt obligați să trimită probe pentru salmonella timp de 30 de zile. Toate au fost negative până la lotul de vineri în legătură cu care aveam și noi bănuieli, fiind vorba de carne porc lucru folosită și pentru pasta de mici, iar analizele efectuate pe eșantioanele de carne de vită și ovină de la producători din România folosite la obținerea pastei de mici au avut rezultate negative. Acum analizele au confirmat infestarea cu salmonella în cazul acestui lot de carne de porc lucru, în total fiind vorba de 1.000 – 1.050 de kilograme. În cursul acestei săptămâni întreaga cantitate a fost distrusă și s-a făcut din nou dezinfectarea spațiului de lucru”, a spus directorul executiv al DSVSA Mureș

Sursa: observator.tv / Foto: arhiva