Se discută prea mult şi se face prea puţin…

Cu zeci de mii de oameni care mor anual pe şoselele din Europa, aproape toate statele au luat măsuri concrete pentru siguranţa traficului. Mai puţin România, deşi este pe primul loc la numărul de vieţi pierdute în tragedii rutiere

Doar anul trecut, peste 1800 de romani şi-au pierdut viaţa şi 1.500 au fost răniţi în accidente rutiere.

Aleşii abia şi-au dat votul că trecerile de pietoni să fie iluminate, iar oficialii din Guvern au început să caute soluţii. Specialiştii europeni îi avertizează însă pe responsabili că discută prea mult şi fac prea puţin.

Din 2022, Uniunea Europeană va obliga toţi producătorii auto să instaleze pe fiecare maşină un sistem inteligent de limitare a vitezei, care îi va face pe şoferi să nu mai poată accelera, odată atinsă limita legală pe un anumit drum.

În România, Senatul a aprobat o lege prin care obligă autorităţile locale să ilumineze toate trecerile de pietoni nesemaforizate. Însă, la noi, abia a ajuns în etapa…discuţiilor.

Alte state, precum Marea Britanie, au introdus camere radar prin care şoferilor le este calculată viteza medie pe o anumită bucată de drum, iar când aceasta este depăşită, sunt aspru pedepsiţi.

Sursa: ProTV.ro / Foto: colaj arhiva