O tânără din Mureş este dovada vie că talentul nu ţine cont de nimic. Deşi suferă de o boală neurologică progresivă, artista de 25 de ani reuşeste să impresioneze cu fiecare dintre desenele sale din cărbune. Nu a luat niciodată lecţii de desen, dar spune că face totul cu pasiune şi că pe fiecare bucată de hârtie pune şi o parte din sufletul ei.

O zi obişnuită din viaţa Zsuzsei Magyarosi se învârte în jurul desenului. Întreg universul ei sunt pânzele pe care, cu migală şi infinită răbdare, aşterne chipuri.

“Eu am început să am o pasiune pentru portrete, să încerc să redau viziunea mea despre oameni, cum îi văd eu pe ei. Acum doi ani am avut o viziune să fac o serie cu oameni de pe străzi. Mi-a plăcut mult o poză cu un om de pe stradă. Se vede că este singur dar are totuşi compania unui căţel. Într-o a doua poză este un muzician de pe stradă” – Zsuzsa Magyarosi, artistă

Tânăra de 25 de ani şi-a descoperit pasiunea pentru desen în copilărie. Pentru că boala neurologică de care suferă nu o lăsa să se joace asemenea celorlalţi copii de vârsta ei, ea desena.

“De când era mică, a început să deseneze şi să facă nişte schiţe, lua o foaie şi făcea o floare, desena o păpuşă. În clasa a patra a început să deseneze şi am decis ca din desene să facem o carte” – Zsuzsanna Magyarosi, mama artistei.

“Sunt foarte mândru de ea. Chiar am încercat şi eu să desenez, dar eu mai mult copiam şi puneam acolo” – Laszlo Magyarosi, fratele artistei

În 2014, Zsuzsa a avut şi prima expoziţie, în Târgu Mureş. Au urmat apoi Londra în 2015 şi, un an mai târziu, Budapesta şi Szeghet. Deşi cumpărători ar fi fost, tânăra artistă nu a vrut să vândă nici măcar un desen.

“Întotdeauna sunt oameni care să cumpere, dar nu am ajuns încă să mă despart de lucrări, pentru că ele sunt parte din mine” – Zsuzsa Magyarosi, artistă

Şi chiar dacă pare că viaţa ei curge lent, Zsuzsa nu stă. În urmă cu doar câteva săptămâni a realizat coperta cărţii unei prietene şi a expus într-o nouă expoziţie cele peste 40 de lucrări pe care le-a strâns până acum.

Tot de dragul unui amic, a desenat un tatuaj şi are o mulţime de planuri legate de pasiunea ei. Îşi doreşte să mai ajungă în Marea Britanie şi să poată desena cât mai mult timp.

Sursa: observator.tv / Foto: captura