Pe banii noștri, prin firmele lor…

In contextul problemelor legate de gunoaiele din municipiul Tirgu Mures, probleme asociate societatii Salubriserv, dovedite astazi ca fiind facute in mod intentionat de gruparea din primaria Tirgu Mures, cum bine se poate vedea in declaratia conducatorului de grup: Mesajul primarului referitor la problema deseurilor: „Mă gândesc să înființez o societate”! NU e gluma

Dupa Energomur si Salubriserv urmeaza Aquaserv si Transport Local?!…

Va prezentam, in randurile de mai jos, o analiza comparativa intre intersele din jurul Energomurului (pe care l-au omorat in final) si interesele actuale din jurul Salubriserv (pe care se pregatesc sa-l omoare), postata de targumureseanul Clau Rusu:

A fost odata ca niciodata ENERGOMUR. Ăla de ne dădea nouă căldură și apă caldă in tot orașul. După ce Primăria a stat si a cugetat, a schimbat centralele termice vechi din cartiere, cu altele mai noi și cu randament superior. După ce le-au schimbat, ce s-au mai gandit, hai sa mai scoatem ceva bani din primarie și să schimbam si tevile alea mari, groase ce unesc centralele de cartier cu blocurile deservite, să nu mai fie pierderi pe traseu.

Pănă aici totul a fost logic si am acceptat toti voioși și cu incredere disconfortul creat de gropile, noroaiele și santierele dintre blocuri. Făcute pe bani foarte mulți dar asta nu a mai contat. Drept urmare tot veseli si voioși ne-am dus la vot. Votul a fost caștigat si ce să vezi? Centralele alea noi si frumoase, brusc nu mai erau bune de nimic și nici conductele alea multe și groase îngropate între blocuri după ce au fost aduse tocmai din Olanda. Pe banii noștri prin firmele lor.

Asa că ce s-au gandit aceași ințelepți din aceasi primărie: hai să bagam urgent in faliment ENERGOMURUL și sa facem noi alte centrale mai mici si mai multe, de cvartal și chiar de bloc. O centrala termică mică sa deserveasca un singur bloc. Pfoai ce randament, ce idee, ce de costuri minime la intreținere!!! Și s-au construit centralele de bloc. Pe banii noștri, prin firmele lor.

Lumea a uitat repede de miliardele ingropate odată cu ENERGOMURUL si a acceptat din nou veselă si plină de speranță, gandirea avangardistă și iar s-a dus veselă la vot. Din nou votul s-a câștigat.

Dar surpriză, după vot nici centralele astea noi de bloc nu au mai fost eficiente si s-a trecut masiv de impădurirea cu hornuri individuale a orașului. Bine că acum guvernanții ne amenință cu nu știu ce taxa de poluare pt fiecare horn de apartament, dar asta e altă poveste.

Povestea de azi insă e a SALUBRISERV. ului . .. ”musai și urgent trebuie desfințat și inființată o altă societate”, strigă vocile din primarie. Iar vin alegeri si lumea trebuie sa stie de ce merge la vot: ca sa avem curatenie exemplară in oras cu noua firma. O sa treaca și alegerile.

Oare Aquaservul e deja pe făraș pentru următoarele? Dar orasul ăsta mai are ceva de prăduit? Intreabă copiii noștri, plecati deja demult peste hotare să se bucure de civilizație, de curățenie, de confort … Dacă vi s-a părut un pamflet, tratați-l ca atare…

MS / Clau Rusu / Foto: colaj