“Misterul” gunoaielor neridicate a fost elucidat…

In urma cu cateva minute, primarul Florea Dorin, apare din  neant si publica un mesaj care elucideaza “misterul” scandalului manipulat cu mare grija in ultimele saptamani, chiar de el se pare.

Miza a fost intreruperea contractului cu “raul-railor” din oras, adica societatea Salubriserv. De ce? Foarte simplu! Pentru a face el o companie pe care o poate controla direct, asa cum a facut in cazul restaurantelor de stat, a cluburilor sportive, a asocierii de la transportul in comun, toate niste “afaceri de stat” care mananca an de an milioane de euro de la buget, extrem de neprofitabile pentru oras, dar probabil inFLORITOARE pentru “altii”.

Iata mesajul primarului, plin de ipocrizie si cu multe avantaje, din pacate nu pentru targumureseni…

“Sunt de zece ori mai supărat pe problema gestionării deșeurilor decât orice cetățean al municipiului Tîrgu Mureș. De ani de zile am tot spus că este anormal ca o țară să accepte orice i se impune de la Uniunea Europeană. Nimeni nu răspunde pentru nimic! Al cui interes este ca orașele să nu fie lăsate să-și gestioneze singure colectarea deșeurilor? Oare în Germania sau în alte țări din Occident deșeurile sunt colectate de firme străine sau de firme autohtone? Cred că știți și dvs răspunsul.

Mă gândesc foarte serios să înființez o societate a Primăriei care să aibă ca obiect de activitate colectarea selectivă a deșeurilor și sortarea acestora. Eu nu pot să rămân spectator la această problemă și să stau până când Adi Ecolet, instituție subordonată Consiliului Județean își finalizeaza licitația pentru desemnarea operatorului. De mai bine de 5 ani durează acest proces birocratic, iar pe mine legea mă obligă să stau să privesc cum alții își bat joc de oraș.

Să nu mai vorbesc despre faptul că, potrivit informațiilor, neverificate încă, recunosc, în spatele acestei proceduri ar fi ceva necurat, urmărindu-se astfel ca un ”protejat al casei” să obțină ceea ce a visat!

Niciodată n-am acceptat și nu o voi accepta nici acum să stau pasiv la astfel de situații.” – Dorin Florea

MS /  Foto: colaj / Primaria Munikipiului Targu Mures