Dupa ce dimineata cladirea EON din Tirgu Mures a fost evacuata in urma unui exercitiu realizat de ISU Mures (detalii aici), conducerea din Germania a E.ON Gaz a decis evacuarea centrului de servicii care funcționează în Amera Tower Baciu, din Cluj Napoca, după ce în zonă s-a găsit azbest cancerigen în acoperisul unei clădiri.

Proprietarul Amera Tower, Adam Ambruș, susține că lucrurile nu sunt atât de grave și că nemții au reacționat pripit, lăsându-i clădirea goală. ”Este un acoperiș în spatele clădirii, la una dintre hale, un acoperiș la un șopron. (…) Eu consider că a fost puțin prea drastică chestia asta să trimită oamenii acasă. Nu e nici un pericol pentru nimeni, în nici un caz”, mai spune Ambruș, citat de Actual de Cluj.

În curtea  Amera Tower funcționează și o grădiniță, care a fost de asemenea închisă.

”Decizia de a întrerupe munca au luat-o cei de la E.ON Gaz care au fost informați că se decopertează acoperișul de pe clădirea de lângă. Plăcile de azbociment au fost luate de pe acoperiș și, potrivit legii, în momentul în care acestea sunt îndepărtate ele devin deșeu periculos. Vineri sunt notificați la Garda de Mediu să prezinte documentele că zona a fost decontaminată și apoi situația poate reveni la normal. E.On a anunțat că de mâine va reîncepe și furnizarea gazului. Amera Tower a făcut operațiunea de decontaminare”, a delcarat suprefectul Alin Danci, pentru Știri de Cluj.

Activitatea ar urma să se reia în zilele următoare.