Protestul angajatilor Salubriserv, continua si azi! Care e solutia…

La finele lunii februarie, gunoiul de pe strazile municipiului Tirgu Mures a ramas neridicat mai multe zile din cauza conflictului dintre societatea Salubriserv si administratorului depozitului de gunoi de la Sanpaul, datorat facturilor restante neachitate. Dupa mai multe discutii si zile in care targumureseni au stat cu gunoaiele in fata geamurilor, s-a ajuns la o intelegere in urma unor plati partiale efectuate de primaria Tirgu Mures.

A iesit atunci, victorios, viceprimarul Sergiu Papuc, sa ne asigure ca “criza gunoiului din Târgu Mureș nu se va mai repeta”. Doar ca, la cateva zile distanta, gunoiul de pe multe strazi din municipiu este iar neridicat, din cauza protestului declansat ieri de angajatii Salubriserv, care au oprit lucrul si s-au strans in curtea companiei, nemultumiti de reducerea salariilor, a lipstei echipamentelor adecvate de lucru, neplata unor sporuri, taierea tichetelor de masa si neplata contributiilor sociale de catre patronat.

Cum a rezolvat viceprimarul criza gunoiului? Simplu! In urma discutiilor, s-a platit o parte din restante catre operatorul de la Sanpaul, dar au ramas angajatii fara bani, care, pe buna dreptate, au oprit lucru. Asadar, se poate duce gunoiul la depozit, dar nu are cine sa-l duca. Buna rezolvare a gasit!

Pe de alta parte, Dan Ciubuca, administratorul judiciar al societatii – aflate in insolventa de cativa ani – a declarat, pentru Punctul si Radio Son, ca angajatii respectivi au fost “montati” de unele persoane si ca acestia ar trebui “sa se comporte civilizat”, sa nu iasa in curte. Rezultatul: astazi, angajatii continua protestul iar gunoiul ramane in multe locuri pe strazi, iar administratorul, refuza sa mai comenteze situatia, afirmand ca “sunt chestiuni interne”. Buna rezolvare a gasit si asta!

In tot acest timp, fie ca vorbim de prima sau de a doua criza a gunoiului, primarul Dorin Florea impreuna cu prietenul Claudiu Maior, trimit zeci de mii de scrisori catre targumureseni cu subiecte minore si personale, de tot rasul pe alocuri, dar pe banii targumuresenilor. Niciun cuvant despre problema majora a gunoaielor. Astia, clar nu aveau nicio rezolvare!

SOLUTIA! Rezolvarea e una extrem de logica. Nu poti avea servicii de salubritate performante, vitale intr-un oras, atata timp cat exista monopol. Daca monopolul e completat si de firme conduse de “oameni capabili” la faliment, situatia devine alarmanta. In schimb, daca ar fi impartit orasul pe mai multe zone si s-ar alege mai multi operatori care sa le deserveasca, cu siguranta nu ne vom mai confrunta cu astfel de situatii.

Asta e problema, astia sunt oamenii care ne conduc… e plin orasul de gunoaie!

Imagini video de la protestul angajatilor:

MS /  Foto: colaj