Ieri, 14 martie, au avut loc alegerile pentru noul Birou Politic Local al Partidului Național Liberal, organizația municipală Târgu Mureș. Pentru funcția de președinte au votat 105 delegați, 103 voturi fiind declarate valabile. Sebastian Moldovan a obținut 8 voturi, iar Ervin Molnar a întrunit 95 de opțiuni. Prim-vicepreședinți ai PNL Târgu Mureș au fost aleși Mara Togănel și Ovidiu Butuc.

Din noul Birou Politic Local al PNL Târgu Mureș mai fac parte, printre alții, Theodora Benedek, Horea Șarlea, Alexandru Gyorgy, Lucian Mănișor, Ioan Fărcaș, Cosmin Butiulca, Bogdan Voicu, Ovidiu Georgescu, Alexandru Lupa, Mădălina Oltean, Dan Iernuțan, Marius Cerghizan, Nagy Petroniu.

Președintele ales al PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar și-a susținut moțiunea “RESTART Târgu Mureș”, printr-un apel la construcție: “Suntem în ceasul al 13-lea. Târgu Mureșul are nevoie de un PROIECT, iar poziția de președinte al PNL Târgu Mureș este axată tocmai pe intenția de a construi, alături de colegii mei, PROIECTUL PENTRU TÂRGU MUREȘ. Le propun târgumureșenilor un parteneriat colegial, în care îi invit pe fiecare să vină cu propria expertiză și plus valoare. Vom identifica problemele și vom găsi ÎMPREUNĂ soluțiile pentru Târgu Mureș. Tot împreună, vom găsi fondul și forma care vor repoziționa Târgu Mureșul pe harta României. Unicul scop al acestui mandat va fi de a servi interesul public al târgumureșenilor, în cea mai puternică echipă politică locală, care va fi sprijinită de viitoarea guvernare națională a Partidului Național Liberal”, a spus Ervin Molnar.

Prim-vicepreședintele PNL Târgu Mureș pentru politici publice, Ovidiu Butuc, a declarat: “Avem de îndeplinit un destin, un destin care a început cu Emil Dandea, a continuat cu oameni de administrație ce și-au dovedit profesionalismul și loialitatea față de cetățean și trebuie desăvârșit de o echipă puternică, devotată târgumureșenilor”.

Aleasă în funcția de prim-vicepreședintele PNL Târgu Mureș pentru strategii politice, Mara Togănel a transmis un mesaj de mulțumire colegilor liberali și totodată, prin intermediul lor și târgumureșenilor. Mara Togănel spune că “Târgu Mureșul are nevoie de experimente curajoase, de viziune și de conducători care își respectă promisiunile, care își asumă proiecte și care nu caută scuze pentru propria neputință. Am convingerea că tot ceea ne propunem putem realiza”.

Cristian Chirteș, președintele Partidului Național Liberal Mureș a spus că “Partidul Național Liberal este cel mai important partid românesc din Târgu Mureș și din județul Mureș. Ne asumăm că suntem și cel mai deschis și mai transparent partid din politica mureșeană, în care dialogul de orice fel este deschis. Partidul Național Liberal nu va mai accepta dubla măsură. Va purta negocieri politice transparente, iar jocul dublu și trădările vor fi drastic sancționate. De astăzi, echipa Partidului Național Liberal Târgu Mureș este formată exclusiv din oameni dedicați spiritului și valorilor liberale. Le doresc succes!”

Sursa: PNL Mures /  Foto: colaj