Acțiuni de amploare…

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş acţionează în această săptămână pentru conştientizarea participanţilor la traficul rutier, cu privire la importanţa folosirii centurii de siguranţă şi a altor dispozitive de fixare omologate.

Acţiunea, coordonată de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se desfăşoară în perioada 11-17 martie a.c., pe drumurile din întreaga ţară, dar şi în statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Ieri, 14 martie a.c., în intervalul orar 12.00-20.00, poliţiştii mureşeni au acţionat pe drumurile din judeţ, iar în urma activităţilor desfăşurate au constatat şi aplicat sancţiuni pentru 463 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 142 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranţă ori a dispozitivelor speciale de retenţie.

Totodată, au fost reţinute 27 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii mureşeni reamintesc tuturor conducătorilor auto să folosească centura de siguranţă, să adopte o conduită preventivă în trafic, să păstreze o distanţă corespunzătoare între autovehicule şi să circule cu viteză redusă atunci când condiţiile meteo sunt nefavorabile.

IPJ Mures / Foto: colaj