Un grup format din părinţi şi copii, conduşi de şeful Salvamont Mureş, au trăit la maximum o experienţă la mii de kilometri de casă, în Africa. Protagoniştii au vârste între 17 şi la 56 de ani şi înainte de deplasare, s-au antrenat în munţii României. A fost experienţa vieţii lor, spun cei 15 temerari. Şi este o performanţă demnă de invidiat. Timp de o săptămână au cucerit vârful Uhuru din Kilimanjaro, situat la 5896 de metri altitudine.

Timp de o săptămână, au urcat până pe cel mai înalt pisc din Africa, Vârful Uhuru, la o altitudine de aproape 6000 de metri. În fiecare zi, au parcurs aproape 30 de kilometri pe jos. S-au încurajat reciproc ca o familie. E lesne de înţeles. Echipele au fost formate din părinţi şi copiii lor.

“Ideea acestei expediţii a venit acum zece ani, când am reuşit să urc prima dată pe Kilimajaro şi când am revenit acasă, la o discuţie de familie i-am zis fiului meu că această experienţă trebuie să o facem şi împreună” a declarat Robert Kovacs, şeful Salvamont Mureş.

“Greu, dar super experienţă. Săptămâna pe care am petrecut-o pe munte a fost dificilă, dar şi fain pentru că am fost cu o echipă pe care o cunosc demult şi suntem prieteni” a spus şi Akos Kovacs, participant.

“I-am lansat o glumă fetiţei mele, acasă când am ajuns, că există posibilitatea de a urca pe Kilimanjaro, iar ea a devenit foarte entuziasmată şi de aici a pornit toată povestea şi de aici a trebuit să mă bag în această excursie” a adăugat Acs Sandor, participat.

“Am 17 ani, iar pentru mine a fost o provocare imensă această expediţie, însă mi-a plăcut foarte mult şi cred că vor urma şi altele” a declarat şi o tânără participantă, Timea Gyorgy.

“Ai în viaţă câteva obiective pe care neapărat trebuie să le obţii şi Kilimanjaro este demult pe lista mea” a spus Istan Vanyai, primarul comunei Livezi.

Cei 15 temerari au vârste între 17 şi 56 de ani. Înainte de a escalada muntele, echipa a făcut mai multe antrenamente în România. Expediţia lor a început pe 21 februarie şi s-a încheiat la începutul lunii martie.

Sursa:observator.tv /  Foto: Kovács Zoltán Róbert / szekelyhon.ro