Deși aproape zilnic sare un tren de pe șine…

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, la Alba Iulia, că are promisiuni că pe tronsonul de cale ferată dintre Simeria şi Sighişoara, unde au loc lucrări, se va circula cu 160 de kilometri pe oră, până la sfârşitul anului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oficialul a declarat că lucrările sunt finalizate în proporţie de 89% şi că tronsonul va fi finalizat până la sfârşitul anului.

„Am vizitat gara de la Coşlariu, am vizitat gara de la Alba Iulia, am mers pe tronsonul de cale ferată unde se lucrează, constructorii ne-au prezentat stadiul lucrărilor care sunt undeva la 89% pe întreg tronsonul. Din punct de vedere administrativ le-am spus că vor avea tot sprijinul meu. I-am rugat, de de o parte să fie mobilizaţi, iar pe de altă parte să ia în serios şi subcontractorii. (…) În zona aceasta antreprenorul şi-a asumat, până la sfârşitul anului, că închide acest lot şi va fi finalizat, astfel încât să putem circula cu 160 de km/h pentru călătoriile de persoane şi cu 120 km/h pentru transportul de marfă”, a declarat ministrul Cuc.

Potrivit reprezentantului CFR, termenul de construcţie al acestui lot era anul 2015, dar lucrările au întârziat din cauza unor probleme.

Sursa:Mediafax.ro / Foto: colaj