Va rugam sa distribuiti…

In ultimele zile, zeci de mii de targumureseni au primit in posta o serie de scrisori, care aveau antetul primariei Tirgu Mures (vezi foto), scrise de persoane sau servicii diverse. Multe dintre ele au ajuns sub forma de hartie igienica, desi erau platite cu multi bani din bugetul orasului.

Pentru a veni in sprijinul emitentilor, sa fim siguri ca mesajul ajunge la cat mai multi, va redam cateva portiuni, din pacate din memorie, deoarece am avut o mica indigestie in timp ce le citeam si le-am folosit in scopul enuntat mai sus. 😉

Motto: “Dacă furi de mic, după 20 de ani numa’ te joci!”. (Mures Stiri)​​​​​

Scrisoare deschisă către mureşeni,

Stimați mureșeni, cu îngrijorare observăm că, din nou, indivizi din primărie, încearcă dezbinarea orașului, întărâtarea oamenilor unii împotriva altora și blocarea oricărui dialog și a oricărei soluții constructive.
Agresorii nu se ascund, ci ne sfidează din nou! Formează fel și fel de alianțe dezgustătoare, inventează false pretexte, lansează declarații jignitoare și multă ură în spațiul public, de aproape 20 de ani.
Înșişi cetățenii orașului sunt revoltați văzând cum anumite persoane din primărie, care până mai ieri fluturau steagul „armoniei”, acum nu mai pot respira fără să incite, fără să intimideze, fără să manipuleze. Și toate acestea, pentru a-și ascunde lipsa totală de caracter și de realizări.
După aproape 20 de ani de la alegerea primarului, oamenii și-au dat seama că mediul de afaceri o duce greu, orașul a fost izolat, așa cum meritat i s-a dus vestea.
Primarul orașului realizează că nu a găsit vreo soluție în cazul multor probleme cu care ne-am confruntat. Cu siguranță, ar fi putut să facă măcar ceva, dar ii vine greu să recunoască că a greșit; a căutat întotdeauna să încurce fiecare cetățean al orașului, în mod egal, fără să-l intereseze cum îl cheamă (nume, naţionalitate etc.); fără credință, a plecat de lângă cei care aveau nevoie și așteptau un sprijin.
Martori îi sunt directorii școlilor, președinții de asociații de proprietari, antrenorii și sportivii orașului, pensionarii, preoţii tuturor bisericilor din oraș, reprezentanţii ONG, toți cei care au venit și i-au semnalat o problemă personală sau legată de oraș, dar au plecat cum au venit.
De aceea, vă invităm și vă rugăm să respingem toate aceste provocări care zilnic în ultima perioadă ne sunt aruncate în față!
Vă invităm să ne apărăm Platoul Cornești – care în urma unor construcții ilegale și în urma defrișării pădurii se dorește a fi folosit doar ca parcare și pentru manifestări electorale cu mici și bere!
Vă invităm să ne apărăm proiectul de distrugere a centrului istoric al orașului!
Vă invităm să le cerem să facă școli noi și dotate!
Vă invităm să renunțăm la concertele “gratuite”, care supără oamenii, deoarece duc la lipsa investițiilor importante pentru toate comunităților orașului!
Vă invităm să ne apărăm prieteniile, bucuriile, armonia acestui minunat oraș, fără să ne tot fure cineva din buzunare!
Degeaba ne plângem că nu avem străzi, blocuri, parcuri frumoase, dacă cetățenii orașului trăiesc cu gândul că se poate și mai rău!
Suntem convinși că, dacă pleacă ăștia, ne vindecăm orașul de tot!

N.R. – Orice asemanare cu realitatea si primarul vostru e regretabila.

MS /  Foto: imagine cu caracter ilustrativ