Întâmplări din orașul “armoniei”…

Un pavaj în formă de stea cu opt colțuri a fost suficient pentru a arăta fățărnicia multor politicieni locali. Iar UDMR, care a devenit în ultima vreme partidul lui Florea, votându-i toate proiectele ilogice, a luat o smetie peste freză cu prima ocazie.

Despre ce-i vorba. La Tîrgu Mureș, se reamenajează Monumentul Secuilor Martiri și împrejurimile. În jurul monumentului a fost amenajată din pavaj, AVÂND TOATE AVIZELE NECESARE, o stea în opt colțuri, un simbol secuiesc. Steaua e importantă pentru secui (maghiari) și nu are nimic cu românii, căci ce rău poate face o stea din pavaj cuiva? 😉
Extremiștii s-au trezit la viață, au vociferat pe internet, iar Primăria a transformat, în câteva ore, steaua în octogon, FĂRĂ AVIZELE NECESARE. Legea nu a mai contat. Și a mai și demontat o plăcuță bilingvă pusă la izvor.

Constat cu regret că Primăria și-a mai bătut încă o dată joc de comunitatea maghiară din Tîrgu Mureș, tot mai puțin reprezentată de cameleonii din UDMR. Da, din păcate, în fiecare an, între 10 și 15 martie, când au loc sărbători ale secuilor/maghiarilor, apar “patrioții” de serviciu, care, iată, mai nou, se iau la harță cu un… pavaj.

P.S. Cel mai nociv a fost viceprimarul Papuc, ajuns în funcție grație UDMR, care, învârtoșat de o stea în formă de pavaj, a declarat că nu vrea să asiste “la transformarea Cartierului 7 Noiembrie (sic) în Ținutul Secuiesc”.

Sursa: Radu Balas/ postare fb