Astazi, la fosta Secție de materiale fotosensibile a societății Azomureș S.A. se execută operațiuni de tăiere a materialelor feroase din interiorul depozitului și în zona de turnare de către o echipă de 20 de muncitori.

Datorită nerespectării măsurilor P.S.I. de către muncitorii care execută operațiunile de tăiere, se aprind suporții de film depozitați în apropiere și izbucnește un incendiu care se propagă cu repeziciune datorită prezenței în cantității semnificative a materialelor combustibile.

În urma incendiului, datorită temperaturi ridicate și a degajări unei cantități mari de fum și compuși ai arderii, intervine panica în rândul muncitorilor, aceștia nereușind să se auto-evacueze, cinci dintre aceștia reușind să se refugieze pe acoperișul clădirii, ceilalți rămânând în interior.

În jurul orei 13:00 personalul responsabil cu paza obiectivului, apelează dispeceratul integrat pentru apeluri de urgență 112 informând despre izbucnirea incendiului.

Scopurile exercițiului au fost:
– verificarea capacităţii de reacţie a componentelor subsistemului local și judeţean de management al situaţiilor de urgenţă pentru conducerea acţiunilor pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii la obiectivele industriale;
– verificarea modului de punere în practică a Planului de alarmare/realizare a capacităţii operaţionale de intervenţie şi verificarea gradului de operativitate a mijloacelor de intervenţie simultan din mai multe subunități (Detașamentul de Pompieri Tîrgu Mureș, Detașamentul de Pompieri Reghin și Detașamentul de Pompieri Sighișoara).

ISU Mures