Detalii cu privire la aceasta sistare nedreapta, am publicat ieri aici- Aquaserv vrea să lase fără apă mii de mureșeni, indiferent că sunt datornici sau nu!

Acum va prezentam punctul de vedere al companiei și lista asociatilor:

Compania AQUASERV Tîrgu Mureş este nevoită ca, în perioada 11-22 martie 2019, să sisteze furnizarea apei potabile către 36 asociaţii de proprietari/locatari, cu restanţe către companie. Asociaţiile de proprietari vizate au datorii cumulate de peste 2 milioane de lei, cu o vechime de cel puţin 90 de zile.

Lista cu asociaţiile de proprietari care sunt vizate pentru sistarea apei potabile:

Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari le au către societate. Din cauza faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem şi la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile.

Sistarea furnizării apei potabile către datornici se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esenţiale pentru derularea activității AQUASERV, în condițiile și la nivelul de calitate asumat prin Contractul de delegare.

Compania AQUASERV a înştiinţat instituţiile interesate cu privire la situaţia creată, şi anume: Primăria Tîrgu Mureş, Instituţia Prefectului şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş, instituţii care înţeleg gravitatea situaţiei.

Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, art. 22 al. 2, coroborat cu art. 25 al. 5 facem apel către locuitorii din zonele unde urmează a fi sistată furnizarea apei potabile, să-şi asigure rezerve de apă, în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.

Comunicat Compania AQUASERV S.A. / Foto: colaj