A sarit garduri, au tras cu arma dupa el, l-au oprit in trafic, a fost muscat de caini…

Deţinutul care a evadat ieri din Penitenciarul Jilava nu a putut fi oprit, deşi asupra lui s-a facut uz de armă, iar, în fugă, a fost atacat de câinii de pază dintr-un depozit de fier vechi în care a încercat să se ascundă, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor.

Evadarea a avut loc după ce bărbatul s-a întors de la un punct de lucru după ce deţinuţii din schimbul 2 au fost reintroduşi în penitenciar, iar deţinutul a forţat dispozitivul de siguranţă şi a sărit mai multe garduri.

Agentul din postul de pază a tras şi un foc de avertisment şi asupra deţinutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut, iar după o perioadă, acesta a fost oprit şi de către o patrulă de poliţie care nu era informată despre evadare.

Deoarece deţinutul nu s-a putut legitima, spun sindicaliştii, a fugit şi a fost urmărit de poliţişti până a sărit în curtea unui depozit de fier vechi, unde a fost atacat de câinii de pază şi a fost rănit. Acolo, bărbatul şi-ar fi lăsat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge.

În urmărire, poliţiştii au fost atacaţi de aceiaşi câini şi au fost duşi la spital, iar deţinutul a scăpat.

Azamifirei Valeriu Constantin își ispășise o mare parte din pedeapsă și, drept urmare, restul era executat în regim semi-deschis. Asta înseamnă că putea umbla liber prin anumite zone ale penitenciarului și putea munci în afară, păzit de un ofițer fără armament.

″În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Bucureştiul Jilava la telefon: (0256)20200030, (021) 4570182, 021 4570654, 0757087957. Semnalmente deţinut: Înălţimea (cm): 169, Tipul frunţii: îngustă, Tipul nasului: drept, Tipul ochilor: căprui, Tipul gurii: mică, Tipul bărbiei: bilobată, Tipul urechilor: mijlocii d. t., Tipul feţei: dreptunghiulară, Tipul părului: gri întins, Tipul sprâncenelor: arcuite, Tipul bărbii: barbă rasă, Tipul mustăţii: nu poartă, Tipul corpolenţei: atletică, Semne particulare: tatuaje pe umeri, purta geacă culoare maron, pantaloni tip jeans culoare maron şi pantofi sport tip adidas culoare neagră”, se arată în comunicatul Politiei.

Sursa: mediafax.ro / protv.ro