Update: Lista cu asociaţiile de proprietari care sunt vizate pentru sistarea apei potabile, aici. 

Primăria este acționarul majoritar al societatii de furnizare a apei…

Compania Aquaserv a anunțat astăzi ca urmează sa sisteze apa la peste 30 de asociații de proprietari din cauza datoriilor acumulate de acestea, în valoare de peste doua milioane de lei. Lista asociaților este momentan secreta, Aquaserv anunțând ca o va face publică doar în cursul zilei de mâine.

În urma acestei decizii drastice, vor rămâne fără apa mii de mureșeni printre care și mulți nevinovați care nu au niciun fel de datorie către compania Aquaserv.

Important de menționat ca furnizorul de apa are varianta conform legilor în vigoare de a acționa în judecata fiecare datornic în parte, avand în vedere ca apartamentele sunt contorizate individual, dar prefera sa folosească aceasta măsura de șantaj extrem.

Conform unei intervenții în ședința CL Tirgu Mureș, consilierul local Moldovan Călin, atrage atenția ca printre asociațiile vizate sunt inclusiv ANL-urile și locuințele sociale ale Primăriei Tîrgu Mures. În plus, sunt și persoane cu dizabilități care nu trebuie sa sufere din cauza unei decizii incorecte luată de compania Aquaserv, mai menționează acesta.

O altă intervenție importanta a fost a consilierului local Pápai László, care le-a reamintit colegilor de la PSD, UDMR și PNL ca el a atras atenția într-o alta ședința asupra faptului ca este obligatorie introducerea în contracte a interzicerii sistării totale a apei la persoane care nu au datorii, acest lucru fiind posibil deoarece Primăria este acționar majoritar la compania Aquaserv, dar, din păcate, consilierii de la partidele amintite mai sus nu au fost de acord cu propunerea.

Consilierul POL a mai precizat ca aceste decizii abuzive ale companiei Aquaserv nu sunt normale în condițiile în care compania raportează profituri frumoase în fiecare an, deci nu se justifica măsura extrema.

MS / Foto: colaj