Patru minori ardeleni, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, au furat trei maşini de lux pe care le-au găsit cu cheile în contact.

Totul a început pe 2 martie, în jurul orei 22.30, atunci când un băiat de 15 ani a intrat în curtea unui atelier auto din cartierul Dâmbu Rotund din Cluj-Napoca şi a găsit mai multe autoturisme de lux cu cheile în contact.

Tânărul a furat o maşină şi apoi a pornit într-o plimbare pe străzile din Cluj-Napoca.

După ce s-a întâlnit cu trei prieteni, aceştia au decis să meargă împreună, în curtea atelierului, acolo de unde au mai furat două maşini care aveau cheile în contact.

Cei patru băieţi au condus maşinile prin oraş, iar la un moment dat le-au abandonat. Două dintre maşini au fost avariate, prejudiciul fiind estimat la 28.000 de euro.

Un Mercedes model GLK a fost găsit abandonat pe o stradă din oraş, plin de noroi şi avariat, iar un Mitsubishi a fost găsit proptit într-un şanţ de la marginea oraşului.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute de Codul penal”, se arată într-o informare a IPJ Cluj pentru stiridecluj.ro.

Sursa: stiridecluj.ro /  Foto: colaj