Administrație performantă vs administrație ineficientă…

În urma mai multor reacții apărute vizavi de propunerea făcută de primăria Tirgu Mureș, privind construcția unei parcări subterane în centrul istoric al Municipiului, cu o capacitate de 400 de locuri, în valoare de 9 milioane de euro, va prezentam comparativ propunerea primariei din Oradea, care face o parcare supraterana, tot de 400 de locuri, dar cu 5 milioane de euro.

Plecam de la premiza ca, în acest caz, administrația mureșeană nu va folosi diferența de cateva milioane de euro “în scopuri diferite” și va lăsăm pe voi sa găsiți alta explicație pentru aceasta. Va spunem doar ca proiectul a fost propus de primar și a fost votat de PSD, PNL și bineînțeles UDMR, doar cei 3 consilieri POL votând împotriva.

Pentru a va mai ajuta în a găsi voi o explicație plauzibila, va mai spunem ca administrația din Oradea este una dintre cele mai performante din România, iar cea din Tirgu Mureș este una dintre cele mai ineficiente. Sa aibă legătură tot cu diferențele enorme de preț înregistrate  în decursul anilor și la alte lucrări contractate de primăria noastră?! 😉

Parcare Oradea, 400 locuri, 5 milioane de euro..

Lucrările la noua parcare supraterana din Oradea vor începe în toamnă și vor fi finalizate în termen de un an. Construcția ar urma să aibă o capacitate de 400 de locuri, iar pe lângă o clădire de birouri, va avea și o pasarelă de legătură cu viitorul ambulatoriu care va fi amenajat în cadrul spitalului. Costurile pentru realizarea construcției vor fi de cel mult 5 milioane de euro, din bugetul local.

“Intenția noastră este ca înspre strada Gheorghe Doja, pentru a nu se vedea zona de parcare care, oricum, nu are un aspect foarte estetic; să realizăm o zonă de birouri care să semene cu fațada Spitalului Județean după reabilitare”, a explicat primarul Bolojan.

Parcare Tirgu Mures, 400 locuri, 9 milioane de euro..

În ianuarie 2019, Consiliul Local Tirgu Mureș, în urma votului pro dat de consilierii PNL+PSD+UDMR, a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind construirea unei Parcari subterane prevăzută a fi construită în centrul istoric al municipiului Târgu Mureș, care ar urma să coste aproape 42,4 milioane de lei (echivalentul a 9 milioane de euro).

Conform proiectului adoptat, parcarea va avea capacitatea de 415 autoturisme, o arie construită de 12.320 de metri pătrați (pe un singur nivel subteran) și ar urma să fie finalizată în trei ani.

MS / Foto: colaj