Aberațiile unui sistem sanitar ultra-rigid îmbolnăvesc și mai mult pacienții din spitalele de stat, dar și pe aparținătorii acestora. Un copil suferind de leucemie, speriat de tot ce înseamnă tratament, spitalizare, ace, tuburi etc., nu este lăsat să aibă parte de afecțiunea maternă, atât de necesară în aceste momente.

Primul caz publicat îl puteți găsi aici: APELUL unei mame care nu este lasata langa fetita bolnava de cancer!

Acum vorbim de un alt caz, o fetiță din Comuna Romuli, bolnavă de leucemie, care este internată la Spitalul de Urgență din Tirgu Mureș.

O scrisoare deschisa, inițiată de grupul „La fapte bune pe Valea Someșului și a Sălăuței”, adresată secretarului de stat Raed Arafat, explica situația:

“Pe lângă miile de neajunsuri cu care se confruntă familia, zecile de drumuri plătite din buzunar, medicamente, ace pentru cateter cumpărate, apare problema supremă: mama nu poate fi însoțitor pt fiica ei deoarece se consideră că nu mai sunt copii la 14 ani și câteva luni! Dar ce sunt, domnule ministru, moși sau babe?!

Plânge încontinuu și îi spune mamei că mai bine moare decât să mai stea în spital fără mama ei, iar mama are nevoie de bilet de voie să intre la copil. Sigur, am poze cu tot ce afirm aici, îmi asum ce scriu, nu aveți decât să îmi deschideți dosar penal, nu ar fi primul în lupta mea cu acest sistem! Daca ați vedea discuțiile mele pe messenger cu mama Andreei, ați rămâne șocați! Sunt disponibile, le pot pune oricui din organele statului la dispoziție!

Este inuman într-un stat European ca mama să nu poată avea grijă de fetița bolnavă de leucemie! Vă mulțumesc anticipat!” – este textul semnat de Dumitru Născuțiu, postat pe grupul de facebook amintit mai sus.

MS / stiridebistrița.ro / Foto: colaj