Deși se cunoaște de ani de zile faptul ca aceasta clădire a fost retrocedata, reprezentanții Primăriei Tîrgu Mureș n-au fost în stare sa găsească încă o soluție, la fel cum n-au găsit în 20 de ani de zile nicio soluție pentru transportul în comun, pentru dezvoltarea infrastructurii etc.

Cadrele didactice de la Colegiul Unirea din Tirgu Mureș sunt îngrijorate din cauză că, odată cu retrocedarea clădirii liceului proprietarilor și mutarea claselor într-un alt spațiu școlar, activitatea lor va fi bulversată, conform RadioMureș.

Pe de altă parte, inspectorul școlar general Ioan Macarie nu poate confirma unele zvonuri privind mutarea claselor de la Unirea la Grupul Școlar Brâncuși.

El spune că Primăria Tg. Mureș execută lucrări de reabilitare la fostul internat al Grupului Școlar Brâncuși, și susține că singura soluție de rezolvare a statutului juridic al clădirii Colegiului Unirea este calea dialogului.

La Colegiul Național ”Unirea” unde există peste 100 de cadre didactice învață 980 de copii, iar inspectorul școlar general nu a identificat o clădire în Tg. Mureș care să poată să-i cuprindă pe toți, pentru a nu fi fragmentați și mutați în locații diferite.

Citeste știrea completa pe RTM / Foto: colaj