In atentia conducerii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures…

Un comunicat din partea conducerii SCJUM, emis la inceputul lunii, mentioneaza ca “ACCESUL este STRICT INTERZIS aparținătorilor și vizitatorilor!!! Având în vedere declararea unor cazuri de gripă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, conform dispoziției conducerii nr. 3496, din 05.02.2019 se interzice accesul aparținătorilor și al vizitatorilor în spital,” semneaza manager, Dr. Puiac Ion Claudiu.

Accesul le este interzis si parintilor a caror copii bolnavi de cancer se afla internati. O mama disperata ne-a scris cerand o derogare pentru astfel de cazuri speciale, in care copii sunt aproape neputinciosi fara supravegherea parintilor. Aceasta ne spune, mai mult sau mai putin voalat, ca pe saloane nu s-ar respecta intocmai regulile de igiena impuse in aceste conditii, iar ei, parintii, nu ar risca sa nu respecte regulile de igiena avand internati copii bolnavi, asadar considera ca s-ar putea face aceasta derogare in cazul lor.

Intelegem problema parintilor acestor copii si credem inclusiv referirile la partea de “curatenie” de pe sectiile spitalului, in urma cu ceva timp publicand un material pe aceasta tema: REVOLTATOR! Asa arata saloanele pentru copiii bolnavi internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta!

Iata cum suna apelul mamei:

“Bună dimineața. Am o fetiță bolnavă de cancer, am aflat de boala ei de un an de zile, de atunci umblăm la tratament si am fost internată mereu cu ea. Starea ei este foarte agravată ptr ca suferă, are tumori în oase si fisuri. Avea dureri foarte mari si groaznice, numai ea știe prin cite si prin ce durere a trecut.

Fetita mea face 15 ani acuma în 28 februarie, dar o apărut o tristețe foarte mare .. . este vorba ca nu ne mai lasă pe noi părinți cu ei internată la spital. Și nu știu ce sa fac fiind că ea si chiar si alte fetițe au nevoie de părinți lîngă ele. Mai ales cînd începe tratamentul. Atunci ii este foarte rău… ameteste, vomită, nu poate sa meargă la wc, nu poate mînca, nu poate sa le ducă PH la verificare, nu poate sa se spele singuri, sunt mai multe chesti și nu-s motive cum ni sa spuns ieri la spital.

Eu am rămas 2 zile cu ea cu bilet de voie și acum mi-a spus că am călcat regulile. Dar de aia am rămas ca stiu ce pătește ea în timpul tratamentului. Si m-au certat pe mine si pe încă o persoană. Că de aia nu ne lăsa la spital ca ducem infecție. Ințeleg si asta, dar personalul nu duce infectie înăuntru? Mai ales praful nu se șterge, persista un miros de mucegai și se spală numai din mare să vedem că au trecut cu curățenia. Dar praful pe colțuri la pat, pe mese la fel numa il udă un pic, la geamuri nici nu se uită etc…

Vreau să știu si eu dacă într-adevăr se tratează copii bine sau nu în halul ăsta de igiena. Si dacă este adevărată cu legea asta, care nu ne mai lasă cu cu copii. Multumesc pentru ajutor.”

Speram ca apelul parintilor sa se faca auzit la nivelul conducerii SCJUM, care vor lua masurile necesare, adaptate acestor cazuri speciale, pentru binele tuturor. Sa nu fim ipocriti si absurzi, stim ca nu toate lucrurile sunt conform cerintelor in spitalele muresene. Multumim

MS /  Foto: colaj arhiva