Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud le-au prins, în flagrant, pe 3 femei din judeţele Mureş şi Cluj, care au furat dintr-o locuinţă din Poiana Aiudului, suma de 1.250 de lei. Acestea au profitat de faptul că victima, pe perioada cât la lipsit de acasă, a lăsat cheia sub preş.

La data de 24 februarie 2019, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au fost sesizaţi, prin 112, de către o femeie de 73 de ani, din Poiana Aiudului, cu privire la faptul că, pe perioada cât a fost plecată la biserică, din locuinţa sa a fost sustrasă suma de 1.250 de lei.

Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare, iar la scurt timp, pe raza localităţii Livezile, au depistat 3 femei, de 20, 41 şi 55 de ani, prima din Târgu Mureş, iar celelalte două din comuna Recea Cristur, judeţul Cluj, asupra cărora a fost găsită suma de 1.250 lei, provenită din furt.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cele 3 femei ar fi profitat de faptul că victima şi-a lăsat cheia de la locuinţă sub un preş, ar fi pătruns în locuinţă şi ar fi sustras banii.

Prejudiciul a fost restituit păgubitei, iar faţă de cele 3 femei, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă, poliţia vă recomandă:

– Verificaţi la plecarea de acasă dacă aţi luat toate măsurile de siguranţă a locuinţei – geamuri închise, uşi încuiate;

– Nu lăsaţi cheia de la uşa de acces în locuinţă în locuri uşor accesibile (sub preş, în cutia de scrisori, ghivece cu flori) deoarece hoţii speculează asemenea obiceiuri.

– Dacă observaţi că cineva dă târcoale casei sau încearcă să pătrundă în locuinţă, sunaţi imediat la Poliţie.

– Dacă la uşa voastră se prezintă comercianţi ambulanţi, care vă oferă sau se arată interesaţi să cumpere diferite obiecte, sub nici o formă nu le permiteţi accesul în locuinţă!

IPJ Alba /  Foto: colaj arhiva