Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

În doar cateva ore…

Ieri, în intervalul orar 11.00-19.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au constatat 463 de sancţiuni contravenţionale, 441 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 22 sunt prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 45 de conducători auto, dintre care 5 au depăşit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, 10 au efectuat depăşiri neregulamentare, 19 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 2 nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, 1 pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu cale ferată, iar 8 au săvârşit alte abateri.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 27 de certificate de înmatriculare.

În cadrul aceloraşi acţiuni, poliţiştii au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi o infracţiune privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege, prevăzută de art. 348 din Codul Penal, respectiv executarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

IPJ Mureș / Foto: colaj arhiva