În urma cu o săptămână, Biroul Politic al PNL Mures a validat propunerea de excludere din partid a cinci consilieri locali PNL Tirgu Mures, acestia fiind acuzati in prealabil de sustinerea proiectelor si a intereselor din jurul penalilor din executivul primariei Tirgu Mures. (detalii aici).

Astăzi, o parte din consilierii excluși din PNL și automat din CL Tirgu Mureș, au emis un comunicat în care acuzau conducerea PNL Mures cu plângere penala.

Nu a trecut mult timp și a venit răspunsul din partea președintelui PNL Tirgu Mures, care le răspunde acestora vizibil amuzat de situația creată.

“Am luat cunoștință, cu amuzament și condescendență, de poziția publică exprimată de patru foști membri ai organizației municipale Târgu Mureș a Partidului Național Liberal.

Fără a intra în detaliile unui comunicat redactat, cel mai probabil, de un elev care se pregătește de examenul de capacitate, mă refer la o singură frază dintr-un șir fără logică al unor propoziții exprimate într-o gramatică îndoielnică a limbii române.

Formularea pe care domniile lor o folosesc se referă la “mandatul pe care îl avem din partea alegătorilor noștri, pentru a-i reprezenta cu onoare și demnitate”.

Le amintesc celor patru că mandatul din partea alegătorilor NU L-AU OBȚINUT pe persoană fizică și nici nu a fost moștenit pe linie succesorală.

La fel cum alegătorii nu sunt ai lor, ci ai unui partid pe care l-au trădat și pentru care nu au muncit nici măcar o zi, în ultimii 3 ani.

Ei au fost patru nume, aflate pe o listă sub antetul Partidului Național Liberal.

În alegerile în care vor candida uninominal și vor obține voturi prin prezentarea propriului program electoral, au dreptul să vorbească în numele unor alegători pe care îi vor reprezenta.

Până atunci, le amintesc faptul că mandatul pe care l-au deținut în Consiliul Local Municipal Târgu Mureș a fost dat EXCLUSIV Partidului Național Liberal.

Cei patru mai spun că „cetățenii înțeleg intenția noastră de a le apăra interesele”.

Pentru că îi subestimează și le jignesc inteligența, sunt convis că cetățenii înțeleg cu adevărat ale cui “interese” le-au apărat, cu adevărat, cei patru consilieri locali.

După vorba lui Lăpușneanu, aceea cu „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”, cei patru foști colegi spun că ei au “fost propuși pentru excluderea din Partidul Național Liberal”. Știind cu toții că dragoste cu forța nu se poate, le reamintesc faptul că ei AU FOST EXCLUȘI din Partidul Național Liberal.

În rest, le doresc succes în viitoarele alegeri uninominale sau pe listele partidelor cu care cochtează mentorii lor, la comanda cărora acționează și semnează comunicate.

Nu am nicio îndoială că vor avea succes, având în vedere că se autodefinesc ca având o “bogată experiență politică, recunoscută la nivel național”, spune Ervin Molnar.

MS / Foto: captura