Aseara, pe DN15 E60, la km 57+450 m, în afara localităţii Sânpaul, un bărbat, de 63 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă, întrând într-un şanţ, după care a intrat în coliziune cu un pod de acces într-un câmp din apropiere.

În urma testării cu etilotestul, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului auto, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.


Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Totodată, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

IPJ Mures / Foto: ISU Mures / Claudiu Oltean