Probabil a confundat Politia cu comunitarii/yesmenii lui…

Am publicat ieri cazul: INCREDIBIL! Primarul trimite Politia pentru a INTIMIDA un jurnalist muresean si a OPRI dezvaluirile acestuia!. Cazul, de o gravitate mai mult decat ingrijoratoare, a ajuns si in presa nationala: newsweek.rotolo.rolibertatea.ro. Ce sa vezi, „surpriza”, in presa mureseana absolut nimic (vezi aici cu cat e platita sa ignore un coleg), dar…

Jurnalistul Catalin Vischi, asupra caruia s-au facut presiuni inimaginabile din partea unei institutii, Primaria Tirgu Mures, care a incercat sa foloseasca alta institutie, Politia, pentru a determina oprirea dezvaluirilor facute de acesta, a anuntat clasarea sesizarii facute la Politie pe numele sau.

“Am fost anunțat azi, oficial, de reprezentantul Poliției municipale privind “clasarea sesizării făcută de Primăria Municipiului Târgu Mureș” – care, repet, e denumirea unei clădiri – și renunțarea la audirea subsemnatului „pentru lămurirea aspectelor sesizate”, pe considerent că prin publicarea unor articole nu poți să încalci norme de conviețuire socială și nici ordinea și liniștea publică. Adică nu fac obiectul Legii invocate c-aș fi încălcat-o. Și Poliția n-are competențe în acest sens. Ceea ce știam cu toții (sau măcar cei raționali),” scrie jurnalistul pe msnews.ro

Din pacate, cladirea primariei Tirgu Mures nu se lasa si continua presiunea pe alta cale “Continuă pentru că, așa cum v-am informat, Municipiul Târgu Mureș, prin primarul Dorin Florea, a dat în judecată msnews și pe subsemnatul. În consecință, domnule Florea, ați pierdut. E 1-0 pentru noi. Știm, meciul continuă, ne întâlnim în instanță să ne apărăm. Așa cum am spus: noi cu mâinile goale, dumneavoastră cu “mitraliera” (adică, cu banii orașului, cu influențele și dimensiunile funcției, cu case de avocatură plătite din acești bani),” mai scrie jurnalistul.

“Vă mai spun ceva, domnule Florea: NU cedăm. NU plecăm indiferent câti yesmeni plătiți care recită după dictare aveti”…

Din fericire, acesta nu cedeaza si anunta continuarea luptei impotriva risipei banilor publici “Dar vă mai spun ceva, domnule Florea: nu cedăm. Nu plecăm indiferent cât de mult vă doriți în jurul dumneavoastră doar yesmeni plătiți care recită după dictarea Întâistătătorului. Rămânem în Târgu Mureș și ne facem meseria onest. Așa cum știm noi (unii, abilitați, zic că bine). Și, rămânem înțeleși: de săptămâna viitoare suntem mai mulți cărora nu ne tremură pantalonii. Iar mai mulți află mai multe. Aici e finalul: conduceți corect orașul spre dezvoltare, dacă mai știți cum se face asta,” conchide Catalin Vischi.

MS /  Foto: colaj