Soferul urmărit nu a fost arestat…

Femeia împușcată în cap din greșeală de un polițist, în Mureș, se luptă pentru viața ei. Glonțul are a ricoșat, explică procurorul, a lovit-o aproape de ureche, iar medicii nu pot spune deocamdată dacă își va reveni complet.

Între timp, în anchetă au apărut noi amănunte: șoferul urmărit a fost observat în trafic din cauza stopurilor nefuncționale, iar polițistul ar fi tras asupra mașinii după ce colegul său ar fi fost la un pas să fie călcat în viteză.

Iniţial, rudele au aflat șocate că o maşină ar fi călcat-o pe femeie. Mai târziu s-au lămurit lucrurile şi familia a fost anunţată ca nevinovată a fost surprinsă de gloanţele trase după şoferul fugar.

Lovasz Jozsef, soţul victimei: “Era căzută, nu mai putea să vorbească, nu mai ştia de ea. Am întrebat, era un poliţist pe care nu-l cunosc, a zis că a călcat-o maşina. toată familia: 4 copii, 8 nepoţi, toţi, toţi suntem şocaţi.

Lovasz Zoltan, fiul victimei: “Sub urechea stângă a fost împuşcată, afectată coloana vertebrală, a lovit-o glonţul şi artera principală pe partea stângă. În timpul ăla au zis că a lovit-o maşina, n-a fost confirmată că e împuşcată. Puteau fi mai multe persoane şi copii, puteau să rămână acolo mai mulţi morţi şi răniţi…”

Localnic: “Nu mi se pare normal. dacă era urmărit de la Reghin trebuia să pună ceva piedică. Poliţia trebuia să asigure. Nu tragi aici cum vrei tu, sunt trecători, vin de la alimentară”.

Medicii nu se pot pronunţa deocamdată dacă femeia de 59 de ani va mai putea merge.

Medicii spun că starea ei spun că starea ei de sănătate evoluează favorabil, dar lent. au decis s-o trezească din comă indusă tocmai pentru a evita complicaţii, urmează să i se facă o reevaluare neurologică pentru a vedea cu ce traume a rămas în urma acestui incident.

Incidentul s-a produs după ce un şofer de 20 de ani n-a oprit la semnalul poliţiei, care sesizase că nu-i funcţionau stopurile. Iar agenţii au pornit pe urmele lui şi au cerut ca un alt echipaj să facă un baraj în localitatea vecină.

Lucia Borda, prim procuror al parchetului de pe lângă judecătoria Reghin: “Un poliţist a fost nevoit să se dea la o parte din calea autoturismului pentru că altfel risca să fie lovit, iar celălalt poliţist// a folosit arma din dotare asupra autoturismului. din nefericire un glonţ a ricoşat şi a lovit o persoană de sex feminin, pieton, care circulă prin zonă.”

Poliţiştii l-au găsit pe fugar acasă şi îl cercetează în libertate pentru ultraj. Şoferul are permis din 2017 şi a fost amendat în trecut pentru depăşirea vitezei legale. Poliţistul care a tras este cercetat şi el pentru vătămare corporală din culpă. Anchetatorii urmează să stabilească dacă a folosit legal arma din dotare.

Sursa: ProTv.ro