Mai dispare un parc, unicul din zona…

Parcul (terenul) pentru care compania ATAMETALY S.R.L a intocmit actele necesare constructiei unui imobil de 17 nivele, 4S+P+12 etaje, proiect care se afla in dezbatere publica, se află în zona centrală a municipiului Tirgu Mureș, între str. Gh. Doja și Stația dec ale ferată călători Tg.Mureș. Este delimitat de str. Gh.Doja, Str. Gării și strada de legătură P.ța Gării – str.Gh.Doja.

“Amplasamentul face parte din ansamblul construit pentru a marca accesul la gara de
călători. Este delimitat pe două laturi de clădiri P+10E, cu partere comerciale și locuințe.
Față de intenția inițială de a oferii cetățenilor un scuar care invită spre gară, cu spații libere
bordate de clădiri înalte, astăzi întreg ansamblul s-a “colmatat”cu chioșcuri, amenajări provizorii de proastă calitate, spații verzi neîngrijite.

Pe latura nordică și vestică terenul este delimitat de chioșcuri amplasate pe Domeniul Public, în regim provizoriu. Pe latura estică, front la str. Gării, este o clădire S+P+1 de birouri, care aparține de ansamblul istoric al gării. Terenul este liber de construcții, fără amenajări, practic un maidan.

Se reglementează organizarea circulațiilor și infrastructura edilitară în zona studiată, în
acord cu avizele Administrației Domeniului Public, Comisiei de Circulație, Poliției Rutiere,
deținătorilor de rețele și ale furnizorilor de utilități și cu acordurile proprietarilor imobilelor
afectate de prevederile documentației de urbanism, după caz. Se va asigura numărul de locuri de parcare, normate exclusiv pe terenul beneficiarului, raportat la gradul de motorizare al zonei precum și la specificul funcțional al construcțiilor deservite, extinderea rețelelor de utilități realizându-se pe teren domeniu public.

Aleile semicarosabile de incintă vor respecta prevederile Regulamentului General de
Urbanism. Se va asigura procentul necesar de spații verzi ținând cont de funcțiunile propuse și de specificul zonei și se vor respecta prevederile legii privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților,” se arata in documentatia depusa de dezvoltator.

MS /  Foto: captura documente /  google maps