RESPECT! Mureșenii salvează vieți în toată lumea! Merită să distribuim…

În urma cu puțin timp, în parcarea de pe autostrada din zona Tyrol – Austria, un echipaj de la ambulanța privata Samaritanus din Tirgu Mures, a fost solicitat sa intervină pentru salvarea unui șofer de TIR care a făcut infarct în cabina autocamionul.

Echipajul de salvare târgumureșean a intervenit prompt reușind sa stabilizeze victima, până la sosirea echipajelor de salvare austriece.

Ambulanța Samaritanus efectua o misiune de repatriere în ZAMS-TIROLUL Austriac, unde un român s-a accidentat grav pe pârtia de schi.

Iată cum suna mesajul administratorului ambulantei Samaritanus din Tirgu Mureș, Horațiu Varga:

Ne-am oprit in parcare sa dormim. Ne trezește cineva ca intr-un camion cuiva i s-a făcut rău. HORAȚIU cu monitorul și geanta merge la camion. În 2 minute imi spune . Infarct! Sunăm la 112 . Horică a inițiat protocolul de infarct STEMI . NItroglicerina, aspirina morfină până au sosit colegii de la Ambulanța Crucea Roșie Austriacă.

ÎNCĂ O VIAȚĂ SALVATĂ.

Ne îndreptăm spre spital Sa ne preluăm pacienta.”

Important de precizat ca în România, victima, care a suferit o urgenta majora, nu putea fi salvata de către un echipaj privat. Conform legilor actuale, în România, echipajelor private de salvare le este interzisa intervenția în cazuri majore chiar dacă sunt mai aproape de incident decât SMURDul.

MS