Starea femeii din judeţul Mureş, împuşcată din greşeală în cap de un poliţist care urmărea un şofer fugar este „lent favorabilă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, medicii urmând să o trezească treptat din coma indusă.

Potrivit unor informații din partea familiei, glonțul a intrat în zona urechii spre coloana vertebrala, până la măduva spinării.

Cum s-a derulat incidentul….

Urmărirea şoferului care a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor a început pe străzile din Reghin, seara trecută, aproape de ora 20. Agenţii au cerut sprijin prin staţie, după ce suspectul a reuşit să scape de filtrul lor. Şi-a continuat traseul până în localitatea Aluniş. Aici, un alt echipaj era în alertă.

Poliţiştii au depistat maşina pe o uliţă, moment în care, şoferul a îndreptat autoturismul în viteză, spre ei.

KOKCSIS ADALBERT, fost primar al comunei Aluniş: Poliţiştii au blocat strada, care duce spre Văleni, dar a rămas un spatiu mic si pe acolo au luat-o infractorii cu maşina cu viteza mare, au trecut, nu stiu care politist a tras dupa ei.

6 focuri de armă n-au fost suficiente pentru a-l opri pe fugar. Un glonţ a ricoşat din asfalt într-o femeie de 59 de ani, care tocmai ieşise dintr-un magazin. Victima a căzut la pământ, împuşcată în cap.

”Este in comă acum, dar nu ştim dacă îşi revină sau nu. În os s-a oprit glonțul”, spune fiica victimei.

KOKCSIS ADALBERT, fost primar al comunei Aluniş: Chiar atunci, femeia a intrat pe ulita, cand politistii au tras asupra infractorilor, cum s-a nimerit, s-a ricosat glontul, nu stiu precis, a fost impuscata in jurul gatului.

Imediat, poliţiştii au abandonat urmărirea autoturismului şi i-au acordat femeii primul ajutor. Victima a ajuns la spital în stare critică.

”I-a scos glontul din cap, afară, de la gat, Abia dupa 24 de ore poata sa zica raspunsul daca traieste sau nu”, spune fiul victimei.

În timp ce femeia primea ajutor, un alt echipaj l-a prins pe şoferul fugar şi l-a dus la audieri. Poliţistul care tras după suspect are o experienţă de peste 25 de ani iar la ultima evaluare psihologică, făcută în 2016, a trecut-o cu brio. Totuşi, cei din sistem spun că, agentul a încăltat procedurile şi a tras într-o zonă populată. Sindicaliştii atrag atenţia că în poliţie sunt agenţi care au nevoie de mai mult antremament.

NICOLAE ABABEI, vicepreședinte Europol: Procedeele de pregătire sunt învechite, nu se mai face pregătirea care se făcea cu mulţi ani în urmă, specific la tragere la ţinte care imita pneul autovehiculelor sau la picioare. Se fac trageri doar la ţinta piept, cam atât. De două ori pe an şi atunci sunt câteva cartuşe.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul de pe lângă judecătoria din Reghin.


Vezi aici: Varianta oficială în cazul polițistului care a împușcat în cap o femeie nevinovată!

Sursa: Mediafax.ro / observator