O metodă care i-ar face invidioşi până şi pe cei mai pricepuţi hoţi….

Un tânăr din Targu Mureş a reuşit să fure telefoane mobile de zeci de mii de euro fără ca măcar să intre în vreun magazin de profil. Comanda produsele pe internet, când îi erau livrate le înlocuia cu plastilină, le returna si ajungeau pe rafturile magazinului, iar apoi erau vandute altor clienti, fara ca magazinele sa fi verificat continutul.

Primele indicii au ieşit la iveală atunci când mai mulţi clienţi de bună credinţă au comandat de pe internet telefoane de aproape două mii de euro fiecare, dar s-au trezit cu plastilină colorată în cutie. Printre ei, şi o femeie care a mers să ridice coletul personal din magazin.

După câteva zile, poliţiştii au găsit explicaţia plastilinei de circa 30 de mii de euro.

Tânărul targumuresean era cel care comanda telefoanele de pe internet. Folosea nume fictive. Doi curieri erau complici: îi livrau marfa, apoi suspectul desfăcea pachetele, înlocuia mobilele cu plastilină şi returna cutiile. Angajaţii firmei de curierat susţineau că destinatarul n-a mai răspuns la telefon. Asa au ajuns peste 30 de cutii de telefoane noi, pline cu plastilină, înapoi în depozitele magazinelor de profil.

Pagubele în acest caz sunt şi mai mari, cred însă poliţiştii care spun furtul nu este unul izolat. Cei păgubiţi pot să se adreseze direct protecţiei consumatorilor.

Pentru cumpărături online fără surprize, deschideţi coletul în faţa curierului. O puteţi face contra unei sume de câţiva lei.

Produsele se pot verifica la livrare doar daca s-a ales in prealabil optiunea deschidere colet. Este o optiune extrem de importanta pentru a va asigura ca produsul ajunge asa cum trebuie la dumneavostra.

Tânărul care a pus la cale înşelăciunea a fost reţinut, dar cei doi curieri, consideraţi complici, au fost lăsaţi în libertate.

Foto: colaj